Nieuwsbrief per mail ontvangen

Let op: je moet je aanmelding bevestigen per mail

Lindsey Vonn schrijft historie na 63e World Cup overwinning

Wintersportredacteur

Toen zij twee jaar geleden een hevige knieblessure opliep tijdens de Super G wedstrijd in Schladming, had niemand verwacht dat haar comeback zo sterk zou zijn. Met haar overwinningen van afgelopen weekend in Cortina d’Ampezzo, heeft zij haar 63ste World Cup overwinning bemachtigd, waardoor zij de boeken in gaat.

Bij de downhill overwinning stond Vonn al gelijk aan de Oostenrijkse Annemarie Moser-Proell, die de afgelopen 35 jaar de titel mocht dragen met 62 overwinningen. De Super G wedstrijd die dat weekend volgde heeft ervoor gezorgd dat Lindsey Vonn de titel definitief naar zich toe heeft getrokken. De onderstaande video laat het interview zien die vlak na haar 62ste overwinning opgenomen werd. Een dag later pakte zij haar 63ste overwinning en gaat zij de boeken in als vrouw met de meeste World Cup overwinningen tot nu toe.

“Vandaag was geweldig. Het is een lange carriere en heb er lang voor gevochten. Zeker de laatste twee jaar met twee blessures. Om  dan terug te komen is geweldig. Ik had nooit gedacht dat ik ooit zo ver zou komen in mijn carriere. Toen ik in Cortina in 2004 mijn eerste overwinning pakte had ik nooit verwacht dat er nog veel meer zouden volgen. Mijn fans, vrienden en familie hebben mij hier enorm bij geholpen. Hopelijk herinneren mensen mij na mijn carriere als een vrouw met doorzettingsvermogen. Ik hoop dat ik nog minimaal drie jaar voor de boeg heb en dat er nog veel overwinningen gaan volgen, maar dat gaan we zien”, aldus Lindsey Vonn.

Nieuwsalerts ontvangen?

Schrijf je in