Nieuwsbrief per mail ontvangen

Let op: je moet je aanmelding bevestigen per mail

Les Deux Alpes wil nieuw wereldrecord zetten op nieuwe piste

Elke dag het laatste wintersportnieuws

Een wereldrecord neerzetten als skigebied zorgt altijd voor goede publiciteit. Dat heeft Les Deux Alpes ook begrepen en daarom willen zij een wereldrecord neerzetten op de nieuwe piste waarbij zij het skigebied gaan zijn met de grootste fakkeltocht. Als zij dit halen dan komen zij in het Guiness Book of World Records en kunnen zij hun naam voor altijd vestigen. 

Het gaat om een wereldrecord die op woensdag 13 januari verbroken moet gaan worden. Het gaat gebeuren op de nieuwe blauwe piste die er voor zorgt dat wintersporters van circa 3.600 meter naar 1.600 skiën. In het licht is dat al een heerlijke afdaling, maar met fakkels gaat dit naar verwachting een groot spektakel worden.

Screen Shot 2016-01-12 at 12.16.58

 

Op dit moment heeft Schwarzee in Zwitserland het record op hun naam staan waarbij 2.854 skiers meededen. Les 2 Alpes wil dit gaan overtreffen met 3.000 deelnemers. Een gewaagde poging en laten we hopen dat dit gaat lukken voor het prachtige Franse skigebied.

We hebben de afgelopen jaren al gekke records gezien in wintersportland. Zo had afgelopen week het Kuhtai skigebied een record hand-in-hand skien gevestigd.

 

Nieuwsalerts ontvangen?

Schrijf je in