Nieuwsbrief per mail ontvangen

Let op: je moet je aanmelding bevestigen per mail

Lentesneeuw op komst: temperatuur daalt en sneeuw tot in de dalen

© Skiinformatie.nl

Elke dag het laatste wintersportnieuws

Al een aantal dagen staat er een winterse omslag op de weerkaarten. Vandaag valt er alleen sneeuw op hoogte en is het vooral regenachtig. In het weekend daalt de temperatuur flink en ook is er dan kans op een laag verse sneeuw. Lokaal kunnen er weer tientallen centimeters sneeuw vallen, daarbij komt de sneeuwgrens uit op 600-1100 meter hoogte.

Vandaag veel neerslag

Voordat de kou bij de wintersportlanden is aangekomen, is het vandaag eerst nog mild en grijs in veel skigebieden. Vanuit het westen trekt er dikke bewolking over die zorgt voor vooral veel regen aan de noordkant van de Alpen. Vanaf 2000-2500 meter sneeuwt het pas. Op de bergtoppen kan zo’n 5 tot 15 centimeter sneeuw vallen vandaag. Ook aan de zuidkant van de Alpenhoofdkam is het bewolkt en valt er her en der een vlok of drup.

Even zonnig

Morgen trekt de regenachtige storing verder en komt de zon even snel tevoorschijn. Het is bijna overal zonnig en dus een fijne dag om op hoogte te skiën in de verse sneeuw. Meer richting de dalen zullen de pistencondities verslechterd zijn. Regen is niet ideaal en al helemaal niet gepaard met milde temperaturen.

Dan weer kouder + sneeuwval!

Vanaf zaterdag komt er met een noordwestelijke stroming koude, polaire lucht aan. De sneeuwgrens zakt weer ver omlaag en de dalen kunnen ook weer even wit worden. Deze lentesneeuw is erg fijn voor alle wintersporters die nog eens een weekje naar de sneeuw willen. De sneeuwgrens zakt in de nacht van zaterdag op zondag naar zo’n 600 meter hoogte. Eerst valt er vooral sneeuw in de Franse Alpen. Daarna trekt de storing door naar Zwitserland, Italië en Oostenrijk. Zondag belooft het dus een hele fijne ochtend te worden met her en der weer witte dorpen! Ook overdag valt er nog een laagje verse sneeuw, vooral aan de west- en noordkant van de Alpen. In totaal gaat het om hoeveelheden tussen de 10 en 60 centimeter sneeuw!

Enkele sneeuwhoeveelheden

Dit wordt er voorspeld voor enkele bekende skigebieden:

Nieuwsalerts ontvangen?

Schrijf je in