Nieuwsalert per mail ontvangen

Lente steeds meer zichtbaar in Alpen

De lente laat op veel plaatsen in de Alpen van zich horen. Ondanks de grote bulk sneeuw van twee weken geleden, laat de natuur langzaam lentekleuren zien en beginnen de planten en dieren langzaam uit hun schulp te komen. Het winterseizoen is nog steeds gaande in de gebieden, maar beginnen zich langzaam te prepareren op de zomeractiviteiten.Veel gebieden zullen vanaf volgende week hun deuren gaan sluiten, om zich vervolgens te prepareren voor de zomer. We beginnen langzaam af te tellen..!

Weerman Hajo heeft laten weten dat er 9 april nog sneeuwval kan komen aan de Noordkant van de Oostenrijkse Alpen. Na deze datum zal de sneeuwgrens gaan opschuiven naar de 2.000 meter en heeft de regenval voornamelijk de overhand. De warme temperaturen zullen er voor zorgen dat de sneeuwval langzamerhand gaat verdwijnen en zorgt ook voor grappig beelden op de piste. Zo bevond Hajo zich afgelopen week in het Zillertal waarin hij samen met zijn maat met een zwembroek de piste af is gegaan. Dit had hij beter vorige week kunnen doen, omdat de temperaturen toen nog hoger waren, maar de foto’s zijn er niet minder leuk om.

In de Franse Alpen zal de sneeuwgrens iets gaan dalen en zal de sneeuw zich uitbreiden naar het noorden. Zoals gewend zal hier tot eind april volop geskied kunnen worden, omdat de temperaturen in de hoger gelegen gebieden goed is voor behoud van de sneeuw. Waar veel Oostenrijkse skigebieden hun deuren gaan sluiten, zo kan er in Frankrijk nog volop genoten worden van de pistes. Hier moet dus nog even gewacht worden met de voorbereidingen voor het zomerseizoen. Om toch al een beetje in de sfeer te komen hebben we een aantal foto’s op het internet gevonden van vakantiegangers die zich bevonden in de Alpen afgelopen week.

Bekjik hieronder de eerste Lenteplaatjes van het jaar:

 

Lente beelden in de ALpen

De lente is in aantocht

 

Wij bezochten het skigebied Tignes en het was top!

Bekijk nu de spectaculaire beelden!
24 uur in ...

Nieuw! Alpentour
24 uur in ...

Bekijk het nu op
YouTube

Nieuwsalerts ontvangen?

Schrijf je in