Nieuwsalert per mail ontvangen

Lake Louise en Beaver Creek World Cup

Lake Louise World CupWe kunnen dit weekend weer gaan genieten van de World Cup wedstrijden die via Eurosport uitgezonden gaan worden. Lake Louise en Beaver Creek zijn omgetoverd tot het toneel waar de mannelijke en vrouwelijke toppers dit weekend gaan strijden voor de titel.

Vrijdag (Downhill – Vrouwen – Beaver Creek):
Beaver Creek World CupHet wordt het weekend waarin Höfl-Riesch en Maze kunnen gaan profiteren van de afwezigheid van Lindsey Vonn. De laatste Downhill wedstrijd inGarmisch-Partenkirchen werd op naam gezet van Tina Maze, die dit weekend ook weer als favoriet gerekend wordt. De deelnemers van vanavond die in het verleden meerdere Downhill titels hebben gepakt zijn:

Maria Höfl-Riesch: 8 overwinningen
Julia Mancuso: 3 overwinningen
Dominique Gisin: 2 overwinningen
Tina Maze: 2 overwinningen

Lindsey Vonn:
Voor Hoefll Riesch en Maze zal de afwezigheid van Vonn niet verkeerd uitkomen. Sinds de komst van de downhill in seizoen 2007-2008 heeft Lindsey Vonn (USA 24 van de 47 wedstrijden op haar naam gezet. Een resultaat wat weinig andere haar zullen evenaren. Door haar val tijdens de training kan zij dit weekend niet aanwezig zijn.

Zaterdag (Downhill – Mannen – Lake Louise
Aksel Lund Svindal (Noorwegen) is koploper met het aantal overwinningen in Lake Louise. In totaal wist hij 5 overwinningen te pakken op het Canadese parcour. Hierbij waren er vier Super G overwinningen en een Downhill overwinning. Zal hij dit weekend wederom domineren?

Lake Louise World CupZaterdag (Super G – Vrouwen – Beaver Creek):
De laatste winnares van een Super G wedstrijd was Anna Fenninger (Oostenrijk). Zij maakte in de laatste World Cup in Garmisch-Partenkirchen het verschil. Als zij morgen de overwinning pakt, zet zij wederom een titel op haar naam: “winnares van de laatste Super G van vorig seizoen en winnares van de eerste Super G van dit seizoen”.  Hiermee komt zij tussen het lijstje te staan van Marina Kiehl, Katja Seizinger en Lindsey Vonn.

Zaterdag (Super G – Mannen – Lake Louise):
Zoals net al omschreven heeft Aksel Lund Svindal in Lake Louise al vier overwinningen gepakt. Hij kan aankomende zondag dan ook een record neerzetten en recordhouder Hermann Maier van zijn troon afstoten. Maier wist namelijk vijf keer achter elkaar te winnen in Kitzbuhel met de Super G.

Ook voor Bode Miller (USA) gaat het een mooie dag worden, want hij gaat sinds 16 december 2011 weer zijn eerste Super G World Cup wedstrijd skien. Wegens knieblessures kon hij er de afgelopen jaren niet bij zijn.

De laatste 15 Super G wedstrijden zijn gewonnen door skiers uit vier veschillende landen. Hierbij is Noorwegen koploper met 6 overwinnen, gevolgd door Zwitserland (5), Oostenrijk (3) en Italie (2). Of dit weekend het podium weer gedomineerd gaat worden door deze grootmachten is een verassing.

De piste ligt er goed bij en de omstandigheden zijn ideaal om er een mooi weekend van te maken. Wij hebben er in ieder geval weer zin in en zullen jullie op de hoogte houden van de resultaten dit weekend.

Training:
Bij het verlaten van het hotel leek het een ideale trainingsdag te worden voor de deelnemers aan de tweede Audi FIS WorldCup downhill training in Lake Louise. Ondanks dit gegeven kon er niet gestart worden, want er bleek een technische storing te zijn in het power systeem van de skiliften.  Hierdoor was de jury genoodzaakt om het trainingsprogramma voor vandaag uit te stellen. De training in Lake Louise konden niet van start gaan door technische problemen.

Om niet de hele trainingsdag te laten vervallen moest er gezocht worden naar een oplossing. Uitendelijk is er een skilift ingezet die geen last heeft van de problemen waardoor de deelnemers toch een goed gevoel kunnen overhouden voor de race van morgen.

Wij bezochten het skigebied Tignes en het was top!

Bekijk nu de spectaculaire beelden!
24 uur in ...

Nieuw! Alpentour
24 uur in ...

Bekijk het nu op
YouTube

Nieuwsalerts ontvangen?

Schrijf je in