Nieuwsbrief per mail ontvangen

Let op: je moet je aanmelding bevestigen per mail

Krampus bezoekt Oostenrijkse skigebieden

Elke dag het laatste wintersportnieuws

Het Nederlandse Sinterklaasfeest staat in het teken van cadeaus en vrolijke liedjes. Een geweldig kinderfeest waar alle kinderen een jaar lang naar uitkijken. In de Alpenlanden gaat dit er heel anders aan toe, want daar wordt de Sint niet geholpen door Pieten, maar door Krampussen. Een traditie waar Nederlanders elk jaar met verbazing naar kijken.

De Krampussen zijn op 6 december te vinden in Oostenrijk, Italië, Tsjechië, Hongarije en Slovenië. De Krampus is een lelijk en angstaanjagend beest die met bellen en een zweep door de straten loopt. Als kinderen volgens de Sint niet braaf geweest zijn, dan worden zij meegenomen door de Krampus. De Sint geeft op het dorpsplein een speech en attendeert de kinderen hierop. Waar de Sint in Nederland langs de huizen gaat, is het hier normaal dat de kinderen naar de Sint toe komen om wat lekkers op te halen. Als ze dat durven tenminste, want als ze niet braaf zijn geweest komt de Krampus achter ze aan.

Het Sinterklaasfeest staat in Nederland in het teken van veel cadeaus. Dit is in de landen waar de Krampus traditie nageleefd wordt anders, want hier wordt voornamelijk met kerst groots uitgepakt qua cadeaus. Hoe het precies zit met Krampus, dat kan Jimmy Fallon je vertellen.

Wij waren gisteren ook bij een Oostenrijkse Sinterklaasviering en dat ziet er zo uit:

IMG_3108IMG_3147IMG_3146IMG_3140IMG_3125IMG_3124IMG_3118IMG_3117IMG_3116IMG_3115

Waarschijnlijk zijn wij niet braaf geweest, want de blauwe plekken van de zwepen staan nog op onze benen.

Nieuwsalerts ontvangen?

Schrijf je in