Nieuwsbrief per mail ontvangen

Let op: je moet je aanmelding bevestigen per mail

KitzSkiWelt Tour: een van de langste skitochten van de Alpen

© TVB Kitzbüheler Alpen-Brixental, Mathäus Gartner

Wintersportredacteur

Ontdek twee skigebieden in één onvergetelijke skitocht met de KitzSkiWelt Tour. Deze skitocht doorkruist de skigebieden SkiWelt Wilder Kaiser – Brixental en KitzSki en biedt uitdaging aan iedere wintersporter. De tocht heeft verschillende varianten, waarbij de langste versie maar liefst 88 km lang is, waardoor het een van de langste skitochten ter wereld is. Zin om deze winter de uitdaging aan te gaan?

KitzSkiWelt Tour

Een hele leuke skitocht om te skiën is de KitzSkiWelt Tour in de SkiWelt en KitzSki. Het Brixental vormt de verbinding tussen deze twee gigantische skigebieden en met de skitocht kom je langs allerlei bijzondere plekken in deze omgeving. Een skitocht geeft je een leuk doel tijdens je wintersport. Ski of snowboard je de hele tocht, dan leg je maximaal 88 kilometer en 17.232 hoogtemeters af. Het is een pittige tocht, die je als minder ervaren skiër ook kunt verdelen over meerdere dagen. Via de website over deze skitocht stippel je gemakkelijk je eigen route uit!

Feitjes over deze skitocht

Welke indrukwekkende cijfer je wilt weten over deze skitocht? In totaal ski je van 58 verschillende afdalingen tijdens de KitzSkiWelt Tour, dit zijn andere interessante feiten:

  • Lengte: 88 kilometer
  • Aantal hoogtemeters: 17.232 meter
  • Aantal blauwe pistes: 29
  • Aantal rode pistes: 28
  • Aantal zwarte pistes: 1
  • Dorpen in KitzSki: Pass Thurn, Aschau, Kirchberg, Kitzbühel, Jochberg en Mittersill
  • Dorpen in de SkiWelt: Westendorf, Brixen im Thale, Itter, Hopfgarten, Söll, Scheffau, Ellmau en Going

Met de SuperSkiCard of Snow Card Tirol kun je de hele KitzSkiWelt Tour skiën. Heb je deze skipassen niet ter beschikking tijdens je wintersport? Dan kun je een dag- of meerdaagse skipas kopen speciaal voor deze skitocht.

SkipasPrijs (in het hoogseizoen)
VolwassenenDagskipas
2-daagse skipas
3-daagse skipas
4-daagse skipas
5-daagse skipas
€ 75,-
€ 154,-
€ 230,-
€ 306,-
€ 368,-
Jeugd (2003-2005)Dagskipas
2-daagse skipas
3-daagse skipas
4-daagse skipas
5-daagse skipas
€ 56,50
€ 114,-
€ 170,-
€ 226,-
€ 272,-
Kinderen (2006-2015)Dagskipas
2-daagse skipas
3-daagse skipas
4-daagse skipas
5-daagse skipas
€ 37,50
€ 75,-
€ 113,-
€ 150,-
€ 180,-

Waar wil je beginnen?

Je kunt de KitzSkiWelt Tour starten vanuit maar liefst 14 verschillende dorpen. Als je begint vanuit SkiWelt zijn de opstappunten Brixen im Thale, Ellmau, Going, Hopfgarten, Itter, Scheffau, Söll of Westendorf. Kies je voor een wintersport in KitzSki? Dan zijn de vertrekpunten Aschau, Kirchberg, Kitzbühel, Jochberg, Pass Thurn en Hollersbach/Mittersill beschikbaar. Het maakt niet uit waar je begint, dit belooft een fantastische dag op de pistes te worden! Onderweg kun je genieten van prachtige uitzichten op de Wilder Kaiser, het Brixental, Hohe Salve en de Kitzbüheler Alpen. Voor een pauze kun je terecht bij een van de vele berghutten langs de route. Enkele hoogtepunten van de tocht zijn onder andere de hoogstgelegen bedevaartkerk van Oostenrijk op de Hohe Salve en het starthuis van de legendarische Hahnenkamm-Rennen op de Streif.

Stel je eigen KitzSkiWelt Tour samen

Waar je begint en de route die je moet volgen, kun je eenvoudig bekijken via de website over deze skitocht. Hier kun je je eerste skilift aangeven, daarna wordt stap voor stap getoond welke liften je moet nemen.

Dit blog is geschreven in samenwerking met TVB Brixental.

Nieuwsalerts ontvangen?

Schrijf je in