Nieuwsalert per mail ontvangen

Kids skischool Verbier worden voorzien van GPS

Als je skiles aanvraagt voor je kinderen in de European Snowsports skischool in Verbier, dan wordt je zoon of dochter direct voorzien van een GPS apparaat. Het apparaat heet ‘Flaik’ en moet zorgen voor meer veiligheid van de kinderen.

Ben je als skileraar een kind kwijtgeraakt, dan kan het kind makkelijk getraceerd worden via de computer. De kans dat je een kind niet meer terug kan vinden is hierdoor nihil wat volgens de skischool een geruststellende gedachten is voor de ouders. De kinderen worden aan het begin van de skiles voorzien van een Flaik en moeten deze aan het einde van de dag weer inleveren bij de skileraar. Het apparaat is ontwikkelt door een Canadees bedrijf en werkt met een Sim-kaart en GPS-systeem.

Flaik gps tracking

Gelukkig heeft het apparaat ook nog een fun-factor, want aan het einde van de dag kun je precies zien welke routes je genomen hebt, hoe lang je op de latten hebt gestaan en wordt zelfs elke bocht nauwkeurig nagemeten. De ouders hebben dan ook de mogelijkheid om deze gegevens aan het einde van de dag door te nemen met de leraar.

Of alle skileraren heel blij zijn met deze nieuwe gadget vraag ik mij af, maar de ouders hoeven zich geen zorgen te maken dat hun kind ergens in zijn eentje ronddwaalt.

Ken jij skigebied Engelberg al in Zwitserland?

Wij bezochten het skigebied!
24 uur in ...

Nieuw! Alpentour
24 uur in ...

Bekijk het nu op
YouTube

Nieuwsalerts ontvangen?

Schrijf je in