Nieuwsbrief per mail ontvangen

Let op: je moet je aanmelding bevestigen per mail

Kans op sneeuw in Winterberg dit weekend

Piste Winterberg

© Skiinformatie.nl

Elke dag het laatste wintersportnieuws

Op dit moment is het nog 5 graden en echt herfstig in het Duitse Winterberg. Maar daar kan komend weekend verandering in komen! Enkele sneeuwvlokken staan op de planning volgens de weersvoorspellingen. Dit zijn niet de allereerste van het seizoen, maar wij worden ook van deze sneeuwkansen enthousiast!

Temperatuur daalt in Winterberg

De afgelopen tijd was het in Winterberg, net als in Nederland, vooral erg nat. De temperatuur is begin november voor het eerst echt gedaald en het is nu op en top herfst in het wintersportgebied. Vandaag ligt de temperatuur nog rond de 5 graden, maar daar komt vanaf zaterdag verandering in. Dan duikt de temperatuur onder het vriespunt en voelt het winters aan.

Sneeuwval?

De temperatuurdaling in combinatie met neerslag kan zomaar resulteren in een verse vlok sneeuw dit weekend in Winterberg. De grootste sneeuwkansen zijn voor zaterdag in de ochtend. Echt heel veel sneeuw gaat er nog niet vallen, daarvoor moet de temperatuur nog een stukje lager zijn. Toch is het een begin en daar worden wij in ieder geval erg enthousiast van!

De eerste sneeuw ligt er al

Het zal nog wel even duren voordat we de eerste bochten in Winterberg kunnen draaien, maar de eerste sneeuw ligt er wel al. Deze ligt in hopen op de pistes, verder zijn de hellingen helemaal groen. Wij wachten dus maar tot de echte winter z’n intrede doet voordat we die kant op rijden.

Nieuwsalerts ontvangen?

Schrijf je in