Nieuwsbrief per mail ontvangen

Let op: je moet je aanmelding bevestigen per mail

Januari staat in Filzmoos in het teken van heteluchtballonnen

Ballondorf Filzmoos © Coen Weesjes | www.filzmoos.at

Wintersportredacteur

Dit weekend ging alweer de 45e editie van de Internationale Ballonweek van start in Filzmoos. Afgelopen zaterdag werd het event feestelijk afgetrapt met een hoogtepunt: ‘De Nacht der Ballonne’. Om 18.00 uur gingen er op de Hammerwiese heel wat ballonnen de lucht in en onder leiding van DJ LuLightner was het een gezellige bedoening. Tot en met 27 januari is het bijzonder kleurrijk in de lucht boven Filzmoos. Een prachtige manier om het jaar echt te starten!

Ballondorp Filzmoos

Sinds 1979 zijn heteluchtballonnen en Filzmoos onlosmakelijk met elkaar verbonden. Niet voor niets staat het dorp ook wel bekend als ballondorp. Ruim 40 jaar geleden maakten de mensen in dit gebied voor het eerst kennis met de heteluchtballon. De eerste winterse bijeenkomst in de Alpen begon met zeven ballonnen en sindsdien zijn er alleen maar meer bijgekomen. Filzmoos is prachtig gelegen, in een beschermd dal aan de voet van de Bischofsmütze en bij de Dachstein. Een ideaal startpunt voor een vlucht met een heteluchtballon. Wanneer de piloten met hun ballon boven de toppen van de bergen uitkomen, krijgen ze een geweldig uitzicht op de regio.

Ballonwoche

Afgelopen zaterdag ging het luchtballonnenfestein van start met de ‘Nacht der Ballonnen’. Heel wat heteluchtballonnen stegen op vanaf de Hammerwiese. Dit event is al voorbij, maar er staat meer op de planning. Van 13 t/m 20 januari staat het dorp in het teken van de 15e Hanneshof Ballonweek. Dagelijks stijgen er ballonnen op en ook zijn er meerdere wedstrijden. Van 20 t/m 27 januari staat het dorp in het teken van de Internationale Ballonwoche. Ongeveer 15 teams van over de hele wereld ontmoeten elkaar op de Hammerwiese en laten daar hun luchtballonnen opstijgen. De komende periode is het ontzettend kleurrijk in de lucht boven Filzmoos.

Een onvergetelijke ervaring

Je kunt zelf ook over de Alpen zweven in een heteluchtballon. Het gebied garandeert je dat het een indrukwekkende vlucht wordt, welke windrichting je ook opgaat. Dit kost € 298,- per persoon, maar dat is de rit van 2 uur helemaal waard. Je hebt een geweldig uitzicht over het betoverend mooie dal. De bergtoppen zijn prachtig om van zo hoog te zien. Het is ongetwijfeld een unieke ervaring.

Nieuwsalerts ontvangen?

Schrijf je in