Hulp bij ski’s kopen: skitesten afgelopen jaren op een rijtje

Heb je de stap genomen en wil je nieuwe ski’s kopen? Dan wil je natuurlijk zoveel mogelijk informatie opdoen voordat je de knoop qua merk en type doorhakt. Om je daar een handje bij te helpen publiceren we jaarlijks een skitest op Skiinformatie. Elk jaar worden de nieuwste modellen onder de loep genomen en beoordeelt per categorie. De toppers van elk jaar vind je op een rijtje. Daarbij staat er veel uitleg over het paar en eigenlijk alles wat je wilt weten. Tijdens je oriëntatie voor een nieuw paar ski’s is het misschien ook handig om terug te kijken. Welke ski’s staan al jaren op rij bij de besten? Dat kun je ontdekken op deze pagina. Hier hebben we de skitesten van de afgelopen jaren voor je gebundeld.

Hoe komt de Skiinformatie skitest tot stand?

De verschillende soorten ski’s worden door diverse panels getest en beoordeeld. In de skitest van Skiinformatie geven we je een samenvatting van meerdere uitslagen van tests. Zo heb je verschillende meningen en resultaten om uit te kiezen. Onder andere de resultaten van de skitest van Ski & Board Test GMBH en Riml Sports worden elk jaar verwerkt op deze pagina’s. Verschillende ski’s zijn uitvoerig getest en de topmodellen van komend seizoen zijn beoordeeld. Gedurende 30 dagen zijn de ski’s in deze test geprobeerd in verschillende omstandigheden door 50 skileraren. Daarnaast voeren ook nog andere bedrijven skitesten uit, deze worden samengevat op de pagina’s.

Snel navigeren naar:

Verschillende categorieën: ski’s kopen

In de skitesten staan verschillende onderwerpen en categorieën. Zo zie je gemakkelijk welke ski’s je kan kopen voor bijvoorbeeld heren. Maar ook welke ski’s het beste zijn voor dames, gevorderde skiërs, liefhebbers van slalomski’s en nog veel meer. Zo krijg je een duidelijk beeld van welke ski’s je het best kunt aanschaffen. Het kiezen van de juiste categorie is de eerste stap voor het kiezen van jouw perfect ski’s.

Tips bij het kopen van ski’s

  1. Bepaal wat voor soort ski’s je wilt
  2. Bepaal je eigen (toekomstige) skiniveau
  3. Bepaal hoe hard je wilt werken
  4. Houd je niet vast aan een bepaalde lengte
  5. Wees eerlijk over je gewicht
  6. Advies van een expert

Meer informatie ›››

Skitest 2023/2024

De categorieën van 2023/2024:

Heren ski’s:

Dames ski’s:

Skitest 2022/2023

De categorieën van 2022/2023:

Skitest 2021/2022

De categorieën van 2021/2022:

Nieuwsalerts ontvangen?

Schrijf je in