Nieuwsalert per mail ontvangen

In Mayrhofen wordt deze week geskied

© Mayrhofner Bergbahnen

Wachten met skiën tot er sneeuw valt? Onzin, in Mayrhofen wordt vandaag gewoon geskied. Profskiërs van over de hele wereld komen naar het gebied om er nu al te trainen, ook al is er van natuursneeuw geen sprake. Raar, maar waar.

De World Cup wedstrijd in Sölden afgelopen weekend was het startschot voor een nieuw wedstrijdseizoen. Na Sölden ligt de focus nu op het Finse Levi, waar de volgende World Cup wedstrijden geskied worden. Op 12 en 13 november wordt daar de eerste slalom van het seizoen geskied en daar bereiden de profs zich nu op voor. Die voorbereiding vindt voor het Finse nationale team plaats in Mayrhofen.

Waarom daar? De Unterberg piste in het Zillertal heeft de perfecte hellingshoek om te functioneren als trainingspiste. Speciaal voor de trainingen is de piste klaargemaakt voor de profs, een maand voor de officiële opening van de skigebieden in Mayrhofen. Dankzij de koude nachten was het mogelijk om genoeg sneeuw op te spuiten.

Zelfs wereldsterren als Felix Neureuther, Ted Ligety en Mikaela Shiffrin waren voornemens om zich in Mayrhofen voor te bereiden op de volgende wedstrijd. Helaas was de piste gisteren nog niet veilig genoeg, waardoor zij alvast richting Levi zijn vertrokken. Zoals te zien wordt er vandaag wel getraind. “Het Fins nationaal team en het Europacupteam van de ÖSV trainen vandaag bij ons”, aldus Gotthard Schöpf van de Mayrhofner Bergbahnen.

De foto’s in dit bericht zijn allemaal zojuist gemaakt in het skigebied. Bizar als je ziet hoe de rest van het skigebied erbij ligt (laatste foto).

c-mayrhofner-bergbahnen_2

© Mayrhofner Bergbahnen

cmayrhofner-bergbahnen_4

© Mayrhofner Bergbahnen

schermafbeelding-2016-10-28-om-11-32-13

Webcambeeld vanaf het bergstation van de Ahornbahn

Wij krijgen alweer zin in de Harikiri en de Icebar als we zien dat er geskied wordt in het Zillertal. Heerlijk!

Nieuwsalerts ontvangen?

Schrijf je in