Nieuwsbrief per mail ontvangen

Let op: je moet je aanmelding bevestigen per mail

In dit skigebied vind je reusachtige LEGO sculpturen van sneeuw

© TVB Paznaun - Ischgl / Flo Mitteregger

Wintersportredacteur

LEGO fans opgelet. Je kunt in Oostenrijk vanaf nu reusachtige LEGO figuren van sneeuw bewonderen. De kunstwerken staan op grote hoogte te wachten om bekeken te worden in Ischgl’s Outdoor LEGO Welt. Leuk voor groot en klein.

Formen in Weiss vs LEGO

Al 30 jaar wordt in Ischgl het event Formen in Weiss georganiseerd. Daarbij worden prachtige sculpturen van sneeuw gemaakt. Die sneeuwsculpturen worden in 5 dagen tijd door kunstenaars gemaakt in januari en zijn zo’n 5x4x4 meter groot. Niet iedereen kan meedoen, want je moet vooraf wel je ontwerp insturen. Tien ingestuurde ontwerpen worden uitgekozen en de ontwerpers worden uitgenodigd om hun ontwerp om te zetten in een kunstwerk van sneeuw. Vervolgens kiest een jury de winnaar. Dit jaar was het thema LEGO en dat heeft weer bijzondere sculpturen opgeleverd.

LEGO sneeuwsculpturen

Dit seizoen werden van 8 tot 12 januari de kunstwerken vormgegeven en nu zijn ze op en naast de piste te bewonderen. De winnaar van dit jaar is ‘Die LEGO Burg’, een prachtig lego kasteel. Verder zijn ook helden als LEGO Batman en LEGO Ninjago te bewonderen. En ook een LEGO bezorger op een Vespa. Genoeg om je ogen uit te kijken dus.

Dit is toch wel ontzettend mooi! En dus ook de winnaar van de wedstrijd. (© TVB Paznaun – Ischgl / Flo Mitteregger)

Bekijk de LEGO kunstwerken

Wil je dit jaar de LEGO kunstwerken bekijken? Dat kan dus voorlopig nog in Ischgl. En in dit artikel hebben we uiteraard alvast een aantal foto’s voor je. En vanaf midden maart worden de kunstwerken ook als cryptokunst verkocht in de vorm van NFT’s.

Nieuwsalerts ontvangen?

Schrijf je in