Nieuwsalert per mail ontvangen

In de spotlight: Lenk

Wintersportredacteur

Nadat er vorige week voorspeld werd dat de kou eraan komt, kwamen de winterkriebels bij ons weer naar boven. We kijken daarom weer even terug op afgelopen winterseizoen. We waren begin januari 24 UUR IN Lenk. Het was voor Frank de eerste keer dat hij in Zwitserland op wintersport was. Dit keer was hij niet alleen, hij kreeg namelijk gezelschap van Monique. Er stonden weer een aantal leuke activiteiten op de planning.

Lenk

Het dorp ligt op ruim 1.000 meter in de Zwitserse Alpen. Oorspronkelijk kwamen toeristen naar Lenk voor de zwavelbronnen. Deze zouden helpen tegen lichamelijke ongemakken. Nu is het dorp een bekend vakantieoord en organisator voor de jaarlijkse World Cup wedstrijd in januari.

 

Skigebied

Het skigebied van Lenk staat in verbinding met Adelboden. Het gebied heeft iets meer dan 200 kilometer aan pistes en zo’n 75 liften. Voor kinderen is het gebied ideaal, want er zijn veel blauwe pistes. Maar ook de gevorderde skiër kan zich er prima vermaken. Het gebied beschikt namelijk over een World Cup piste en een echt World Cup skicross. Jaarlijks worden hier wedstrijden georganiseerd die zo’n 30.000 toeristen naar het gebied halen.

24 UUR IN

Wat Frank en Monique allemaal precies hebben gedaan in Lenk zie je in de complete aflevering hieronder.

Nieuwsalerts ontvangen?

Schrijf je in