Nieuwsbrief per mail ontvangen

Let op: je moet je aanmelding bevestigen per mail

In de schijnwerpers: Dolomietenregio Seiser Alm in Zuid-Tirol

© IDM Südtirol/Harald Wisthaler

Wintersportredacteur

Midden in de UNESCO Werelderfgoed Dolomieten ligt de Dolomietenregio Seiser Alm in Zuid-Tirol/Südtirol. Dit is een van Europa’s grootste hoogalpiene almen. Je skiet hier te midden van de schitterende bergen: Schlern, Plattkofel en de Langkofel. De omgeving alleen al is een goede reden om naar de Dolomietenregio Seiser Alm te reizen. Wat er nog meer te ontdekken valt? Je leest het in dit blog!

Houd je ski’s aan in Dolomietenregio Seiser Alm

Samen met Val Gardena vormt Dolomietenregio Seiser Alm een skigebied met 181 kilometer aan pistes. Dit maakt Seiser Alm/Val Gardena een van de grootste skigebieden in de Dolomieten. Voeg daar de verbindingen naar andere gebieden aan toe, en je kunt skiën op meer dan 500 kilometer aan pistes. Dat allemaal met slechts één skipas! De 79 liften in het gebied verbinden de pistes met elkaar. Een groot voordeel in het Seiser Alm skigebied? Je klikt je ski’s aan en hoeft ze in principe niet meer uit te trekken totdat je bij een hut neerstrijkt, want door de overvloed aan stoeltjesliften hoef je ze niet uit te doen om gondels in te stappen. Bovendien zijn alle wegen overbrugd, zodat je die ook niet te voet over hoeft te steken. Vanaf 7 december 2023 tot 7 maart 2024 kun je hier de komende winter wintersporten.

Familievriendelijk wintersporten in Zuid-Tirol

Dit skigebied is een geweldige plek voor gezinnen, en het staat bekend als een van de meest kindvriendelijke skigebieden in de Alpen vanwege de vele faciliteiten. De pisteniveaus variëren van gemakkelijk tot uitdagend, de liften zijn zo veilig mogelijk gemaakt voor jonge wintersporters en er zijn twee skischolen met kinderopvang. Daarnaast zijn er ook verschillende kidsparks waar kinderen op een speelse manier kunnen kennismaken met wintersport.

Highlights in Dolomietenregio Seiser Alm

Wat je echt niet mag missen tijdens je wintersport in de Dolomietenregio Seiser Alm? Uit tientallen tips hebben we deze voor je geselecteerd. Dit is echt uniek aan deze regio:

  • Early bird skiën met ontbijt: in de Dolomietenregio Seiser Alm kun je al heel vroeg in de ochtend de piste op. Wanneer? Op vijf woensdagen in maart en april zijn drie skiliften afwisselend vanaf 7.00 uur geopend voor Early Bird skiën. Hoe bijzonder is het om als allereerste over de vers geprepareerde pistes te skiën in deze prachtige omgeving? Onder leiding van instructeurs kun je ’s ochtends de omgeving verkennen en rond 9.00 uur staat er een ontbijt voor je klaar in een berghut. Tijdens deze typisch Zuid-Tiroolse maaltijd kun je je batterij weer opladen voor de rest van de dag en van de ochtendzon genieten.
  • Seiser Alm Ronda: naast de bekende Sellaronda kun je ook de Seiser Alm Ronda skiën in deze regio. Tijdens deze skitocht kom je langs zeven stations die je meer vertellen over de wereld van heksen en tovenaars. Daarnaast ski je ook door het kids funpark en over de speedcheck piste.
  • Snowpark Seiser Alm: ben je op wintersport met tieners die wel van een uitdaging houden? In de Dolomietenregio Seiser Alm vind je een van de grootste snowparks van Zuid-Tirol. Met ongeveer 70 obstakels en een lengte van 1,5 kilometer is er hier veel te beleven. In het snowpark zijn er uitdagende lijnen voor gevorderden, maar ook leuke kleinere obstakels voor beginners en kinderen.

Duurzaamheid in het skigebied

Elk jaar werken ze in de Dolomietenregio Seiser Alm aan verbeteringen en vernieuwingen. Als onderdeel van het UNESCO Werelderfgoed Dolomieten streven ze naar maximale bescherming van de natuur. Het uiteindelijke doel is om een klimaatneutraal skigebied te worden. Stap voor stap komt deze droom dichterbij. Door het gebruik van groene elektriciteit, geoptimaliseerde sneeuwproductie en de nieuwste technologieën voor pistevoorbereiding wordt de CO2-uitstoot van het skigebied steeds kleiner. De Dolomietenregio Seiser Alm is ook onderdeel van het ‘Sustainability Programme Tourism Südtirol’. Hiermee hebben ze het GSTC-certificaat behaald, een van de meest toonaangevende certificaten op het gebied van duurzaamheid in de toerismesector.

Bovendien is er in Zuid-Tirol een speciaal duurzaamheidslabel in het leven geroepen voor accommodaties. Verschillende accommodaties in de Dolomietenregio Seiser Alm mogen dit label op de muur plakken. Hoe hoger de certificering op het label, hoe duurzamer. Als je hier boekt, kun je ervan uitgaan dat er alles wordt gedaan voor een zo duurzaam mogelijk verblijf.

Meer over Dolomietenregio Seiser Alm

Zijn de wintersportkriebels nu echt niet meer te stoppen en wil je meer weten over de Dolomietenregio Seiser Alm? Ontdek meer tips, informatie en mogelijkheden op de website van de regio.

➡️ Naar de website van Dolomietenregio Seiser Alm

Dit artikel is geschreven in samenwerking met de regio Südtirol en bestemming Seiser Alm.

Nieuwsalerts ontvangen?

Schrijf je in