Nieuwsalert per mail ontvangen

Hotels boeken minder via reisbureau’s

Wanneer je op wintersport gaat en in een hotel of appartement verblijft boekt men dit vaak via een reisbureau. Wanneer het hotel bevalt kan men ook zonder het reisbureau als tussenpersoon een verblijf regelen, wat vaak voordeliger is. Tegenwoordig proberen reisbureau’s zeer scherpe tarieven te verkrijgen bij hotels waardoor het voor de laatstgenoemde vaak moeilijk is om uit de kosten te komen. Daardoor verbreken veel hotels de samenwerking met reisbureau’s en proberen persoonlijk klanten te trekken.

Hotel- of appartementseigenaren werken vaak samen met reisbureau’s om hun kamers vol te krijgen. Via dit reisbureau hebben wintersporters een goed overzicht van welke kamers er beschikbaar zijn en de informatie over deze hotels/appartementen. Vaak staat er ook nog een beoordeling op de site van gasten die er reeds verbleven hebben en zo hebben de klanten van een reisbureau dus een zeer duidelijk overzicht om te kiezen waar ze willen verblijven. Echter moeten de reisbureau’s ook geld verdienen omdat deze vaak dure websites maken en het personeel wat in dienst is moet ook zijn brood verdienen. Daardoor ontstaat er een marge tussen wat er werkelijk aan het hotel betaald wordt en wat het reisbureau zelf verdient.

Omdat het momenteel een zeer moeilijke tijd is voor reisbureau’s en hotels door de financiële crisis, waar heel Europa zich momenteel nog in bevindt, proberen reisbureau’s de hotels zo goedkoop mogelijk aan te bieden. De hotels kunnen hierdoor in de problemen komen wat betreft de kosten die gemaakt moeten worden voor het verblijf van haar gasten. Veel hotels hebben daarom dit jaar afstand gedaan van de samenwerking met het reisbureau, simpelweg omdat het reisbureau hun deals voorschotelt waarmee ze niet uit de voeten kunnen komen.

Wanneer u zelf nog opzoek bent naar een hotel voor uw wintersport kijk dan zeker even verder dan alleen het reisbureau omdat het vaak prachtige hotels zijn die nu niet meer te vinden zijn in de zoekmachine van uw reisbureau!

Bron: Hotel Kristall Gerlos

Wij bezochten het skigebied Tignes en het was top!

Bekijk nu de spectaculaire beelden!
24 uur in ...

Nieuw! Alpentour
24 uur in ...

Bekijk het nu op
YouTube

Nieuwsalerts ontvangen?

Schrijf je in