Nieuwsalert per mail ontvangen

Hochfügen heeft eerste Oostenrijkse skipiste met LED-belichting

De nachtskipiste in Hochfügen wordt vanaf vandaag belicht met LED-lampen. Hiermee is het de eerste skipiste in Oostenrijk die gebruik maakt van LED-belichting. De lampen gebruiken minder energie, laten meer contrast zien, kunnen feller oplichten en gaan langer mee dan de tot nu toe gebruikte lampen.

Tot voor kort werden nachtskipisten met schijnwerpers van 2.000 Watt belicht, die minuten nodig hadden om op te warmen. In Hochfügen is het wachten niet meer nodig. Met een druk op de knop schijnen de LED-lampen volop. De verlichting, die door Slope Lightning Solutions speciaal ontwikkeld werd voor skipisten, kan zelfs met de smartphone bediend worden. Ook is het mogelijk om naar wens bepaalde lichten aan en uit te zetten of te dimmen, iets wat met de vorige lampen niet kon. Dankzij deze efficiëntere belichting kan lichtvervuiling worden verminderd.

Voor het skigebied is het belangrijkste natuurlijk dat de stroomkosten omlaag gaan en ook het betere zicht is een belangrijke reden om de LED-belichting aan te schaffen. Met de installatie van de nieuwe lichtpartij is een bedrag van ongeveer 60.000 euro gemoeid.

Wij bezochten het skigebied Tignes en het was top!

Bekijk nu de spectaculaire beelden!
24 uur in ...

Nieuw! Alpentour
24 uur in ...

Bekijk het nu op
YouTube

Nieuwsalerts ontvangen?

Schrijf je in