Nieuwsbrief per mail ontvangen

Let op: je moet je aanmelding bevestigen per mail

© Skiinformatie.nl

Het is nog steeds winters op de Timmelsjoch Hochalpenstraße

Wintersportredacteur

Wat is er tijdens skiseizoen 2020/2021 veel sneeuw gevallen! Op veel plaatsen zijn de sporen daarvan nog altijd te zien. Bijvoorbeeld op de Timmelsjoch Hochalpenstraße. De beroemde Alpenweg is sinds eind mei weer vrij van sneeuw, maar naast de route liggen nog steeds serieuze hoeveelheden. Op sommige plaatsen is de sneeuw ook in juni nog metershoog!

Ben jij deze week in Oostenrijk en wil je wel wat winterse omstandigheden zien? Dan is een ritje over deze prachtige pas absoluut aan te raden!

Later open dan normaal

We hebben er helaas niet live van kunnen genieten, maar wat kwam er de afgelopen winter veel sneeuw naar beneden. Begin december werden er al meerdere neerslagrecords verbroken en ook in de maanden daarna kwam de sneeuw regelmatig met bakken uit de hemel. En dat niet alleen, ook de temperatuur lag vrij laag. In Oostenrijk spreekt men zelfs over de koudste lente sinds zeker 25 jaar!

Het was weer een flinke klus om de Timmelsjoch Hochalpenstraße sneeuwvrij te maken. Op sommige plaatsen moesten de sneeuwruimers sneeuwhoogtes van meer dan 12 meter trotseren! Vanwege de winterse situatie en het hoge lawinegevaar ging de weg daarom een stuk later open dan normaal, pas op 10 juni. De laatste openingsdatum in de afgelopen 15 jaar.

Winterse beelden

De Timmelsjoch Hochalpenstraße verbindt Gurgl in het Oostenrijkse Ötztal met Moos in Passeier in het Italiaanse Zuid-Tirol. Het is een prachtige Alpenweg van 34 km lang die je via meerdere haarspeldbochten door het prachtige landschap omhoog brengt. Absoluut een aanrader voor bergliefhebbers die graag autorijden en geen last hebben van wagenziekte. Zeker nu er nog zo veel sneeuw ligt, is de route indrukwekkend om te rijden. Al die sneeuw is natuurlijk niet in een keer weggesmolten en dat maakt een ritje over de pas nu extra bijzonder. Kijk zelf maar!

Nieuwsalerts ontvangen?

Schrijf je in