Nieuwsalert per mail ontvangen

Herstel van Nicolien Sauerbreij loopt voorspoedig, Sotsji niet in gevaar

SauerbreijVorige maand kwam het bericht dat Nicolien Sauerbreij geblesseerd was geraakt aan haar rug. Na een intensieve herstelperiode van haar rugblessure stond ze vandaag tijdens de weer voor het eerst in de sneeuw.

Nicolien Sauerbreij stond vandaag voor het eerst weer op haar snowboard na haar rugblessure die ze vorige maand opliep. Vandaag was de presentatie van de Olympische ploeg in Snowworld Zoetermeer waar onder andere Nicolien bij was. “Het voelde goed om voor het eerst weer naar beneden te gaan”, zei ze nadat ze voorafgaand van de presentatie even in de sneeuw stond.

Nadat Nicolien vorige week haar buitentrainingen weer hervatte stond ze vandaag alweer in de sneeuw. “Het is nog aftasten en op dit moment is het vooral opbouwen. Je wilt meer, je wilt sneller maar ik moet het rustig opbouwen. Dat is het meest verstandige wil ik van de winter geen problemen krijgen.”

“Op dit moment zet ik veel snellere stappen dan dat ik van tevoren had gehoopt.” Mede door dit snelle herstel kan Nicolien 7 november gewoon naar Amerika. Daar zet ze haar voorbereiding op Sotsji voort. “Ik zit weer op 80 procent van mijn kunnen, gelukkig heb ik nog genoeg tijd om weer topfit te worden.”

Sotsji zal haar laatste Olympische spelen worden, daar heeft Nicolien twee kansen op een medaille. Zelf zegt ze blij te zijn met elke medaille die ze haalt, niet geheel onlogisch omdat de concurrentie veel groter is dan in Vancouver. Nicolien is al gekwalificeerd voor de parallelslalom, waar ze regerend Olympisch kampioen is en daarnaast ook voor de parallel reuzenslalom.

Wij bezochten het skigebied Tignes en het was top!

Bekijk nu de spectaculaire beelden!
24 uur in ...

Nieuw! Alpentour
24 uur in ...

Bekijk het nu op
YouTube

Nieuwsalerts ontvangen?

Schrijf je in