Nieuwsalert per mail ontvangen

Demoskiën in Nederland: Head2Head Synchro Challenge

Ooit een skishow in de Alpenlanden meegemaakt? Demoskiën (of synchro-skiën/formatieskiën) is in deze landen super populair. Wedstrijden en skishows zijn daar eerder een gewoonte dan uitzondering. In Nederland is deze sport nog helemaal niet zo bekend. Cool Movements, een skivereniging in Zuid-Limburg richt zich volledig op deze tak van de skisport en is daarmee uniek in Nederland. Op 9 april 2016 organiseren zij de Head2Head Synchro Challenge.

In 2008 begonnen een aantal fanatieke skileraren van SnowWorld Landgraaf een demoteam en in een razend tempo groeide dit team van skileraren uit tot een hele vereniging met inmiddels ook een heel aantal jeugdleden. Wekelijks trainen de teams in SnowWorld hun vormen waarbij samenwerken centraal staat. Je kunt bij demoskiën niet alleen presteren, maar je hebt het hele team nodig om een mooie demo neer te zetten. Cool Movements doet sinds 2015 mee aan buitenlandse wedstrijden, omdat die er in Nederland helaas niet waren. Maar nu is het zover: op 9 april haalt Cool Movements een demowedstrijd naar Nederland!

H2H Flyer A5

Op 9 april organiseert Cool Movements in haar thuisbasis SnowWorld Landgraaf de eerste Head2Head Synchro Challenge. Teams uit Nederland, België, Duitsland en Oostenrijk komen hebben zich al ingeschreven om deze unieke wedstrijdvorm nu ook in een skihal in Nederland te gaan ervaren. Tijdens deze wedstrijd skiën steeds twee teams tegelijk een van de twee vooraf getrainde vormen naar beneden en onderaan zal vervolgens een vakjury bepalen wie de afdaling het beste neerzette. Via een knock-out systeem wordt zo uiteindelijk een winnaar bepaald. Winnaars ontvangen mooie prijzen, zoals bijvoorbeeld deze I Love Skiing caps.

Fanatieke skiërs vanaf 8 jaar oud kunnen zelf ook een team van vier tot zeven skiërs vormen en kunnen zich inschrijven voor deze wedstrijd via de website. Daar en op Facebook vind je ook meer informatie over het event. Wij vinden het een mooi initiatief!

Ken jij skigebied Engelberg al in Zwitserland?

Wij bezochten het skigebied!
24 uur in ...

Nieuw! Alpentour
24 uur in ...

Bekijk het nu op
YouTube

Nieuwsalerts ontvangen?

Schrijf je in