Nieuwsbrief per mail ontvangen

Let op: je moet je aanmelding bevestigen per mail

Grote hotelbrand in Nassfeld vlak voor opening

Foto: BFKDO Hermagor / FF Hermagor

Elke dag het laatste wintersportnieuws

Sinds zaterdagochtend woedt er een grote hotelbrand in het skigebied van Nassfeld. In het berghotel op 1600 meter hoogte brak in de vroege ochtend een brand uit. Het hotel was gesloten, maar zou binnenkort de deuren weer openen voor het winterseizoen.

Niemand gewond

In het hotel aan de piste bevonden zich op het moment van de branduitbraak geen personen. De eerste brandweerlieden werden om 06.45 uur gealarmeerd en al snel werd opgeschaald. In totaal kwamen maar liefst 24 brandweerkorpsen met 240 brandweerlieden ter plaatse om de brand te blussen. Op de foto’s hieronder van de BFKDO Hermagor en FF Hermagor zie je hoe groot de brand was.

Nog steeds geen brand meester

De harde wind en de lage temperaturen maakten het voor de brandweer lastig om de brand onder controle te krijgen. Om 15.00 uur kon het grootste deel van de brandweerlieden pas weer vertrekken. En ook op zondagochtend kon het sein brand meester nog niet worden gegeven. De politie is ondertussen wel gestart met het onderzoek naar de oorzaak van de brand.

Sneeuwkanonnensysteem gebruikt bij blussen

Om de brand te blussen werd gebruik gemaakt van het sneeuwkanonnensysteem van het skigebied en de nabijgelegen Watschiger Almsee. Het hotel zou volgens hun homepage op 7 december weer openen.

Nieuwsalerts ontvangen?

Schrijf je in