Nieuwsalert per mail ontvangen

Grootste skigebied van Oostenrijk in de planning

Tussen Zell am See, Saalbach en Fieberbrunn ontstaat vanaf volgend skiseizoen het grootste aaneengesloten skigebied van Oostenrijk. Dat het skicircus Saalbach Hinterglemm Leogang definitief samengaat met het skigebied Fieberbrunn is onlangs officieel bekend geworden, maar dat ook Zell am See Kaprun wordt aangesloten is nieuw. 

Om het gebied uit te breiden wordt de vroegere afdaling naar Viehhofen (Skicircus) vanaf de Schmittenhöhebahn (Zell am See) weer in bedrijf genomen. Het betreft hier een afdaling voor freeriders, die ook zonder geprepareerde piste hun weg weten te vinden. Voor pisteskiërs is het voorlopig nog niet mogelijk de afdaling naar het Skicircus te maken. Er zijn overigens wel plannen voor een skilift tussen de twee gebieden, zodat iedereen van de extra pistekilometers gebruik kan maken.Wanneer deze lift wordt gerealiseerd is nog niet bekend, wel worden alvast maatregelen genomen om de bouw te vergemakkelijken. “Hiervoor is ongeveer 25 miljoen euro nodig”, aldus Erich Eggen van de Schmittenhöhebahn AG.

saalbach

Bij het boeken van een skivakantie kijken veel wintersporters naar de grootte van het skigebied. Om die reden is het voor de gebieden belangrijk samenwerkingen aan te gaan, in de hoop zo meer gasten naar het gebied te trekken. Het nieuwe grootste skigebied van Oostenrijk is dus in de maak.
Wij bezochten het skigebied Tignes en het was top!

Bekijk nu de spectaculaire beelden!
24 uur in ...

Nieuw! Alpentour
24 uur in ...

Bekijk het nu op
YouTube

Nieuwsalerts ontvangen?

Schrijf je in