Nieuwsalert per mail ontvangen

Grootste lawine preventie project Tirol afgerond

Een van de grootste lawine preventie projecten in Tirol wordt komende dagende voltooid in St. Anton am Arlberg. Het project heeft in totaal circa 26 jaar in beslag genomen en heeft 25 miljoen euro gekost. De ramp in 1988, waarbij zeven doden en 23 gewonden vielen, was de aanleiding om maatregelen te nemen. Voor de bouw van dit project moesten er nieuwe wegen en bruggen aangelegd worden en is er optimaal gebruik gemaakt van natuurlijke elementen om een nieuwe ramp te voorkomen.

De reden waarom het project zo massaal aangepakt moest worden is het afwisselende weer in het hooggebergte. Er moesten constructies gebouwd worden om de steile hellingen te trotseren. Daarnaast moesten de materialen op veilige manier boven op de berg komen, wat zonder goede speciaal aangelegde routes niet mogelijk was.

Naast de technische maatregelen zijn er ook natuurlijke elementen gebouwd om de kans op grote lawines te voorkomen. Hierbij moet je denken aan aangelegde dammen, groene muren en aangelegde bebossing. Het duurt een aantal jaren voordat deze bebossing zijn functie krijgt, maar op de lange termijn is dit een duurzame oplossing. In totaal heeft de bouw 25 miljoen euro gekost, waarbij 13 miljoen voor rekening kwam van de overheid. In totaal gaat het hier om een 33 km lang lawine controle traject dat er voor moet gaan zorgen dat het gebied van St. Anton beschermd wordt tegen een ramp als die in 1988.

2

 

Volg jij onze Alpentour al?

24 uur in... Bekijk het nu!
24 uur in ...

Nieuw! Alpentour
24 uur in ...

Bekijk het nu op
YouTube

Nieuwsalerts ontvangen?

Schrijf je in