Nieuwsbrief per mail ontvangen

Let op: je moet je aanmelding bevestigen per mail

Groen licht voor verbinding Kappl en Arlberg

Elke dag het laatste wintersportnieuws

Al jaren is er sprake van een verbinding tussen de gebieden van Kappl en Arlberg. Die verbinding lijkt er binnenkort echt te gaan komen. De goedkeuring is er in ieder geval.

De betrokken skigebieden hebben de afgelopen tijd in spanning zitten wachten op de goedkeuring van de milieuorganisatie en gisteravond werd bekend gemaakt dat die goedkeuring binnen was. Het ‘kleine’ Kappl wordt nu in de komende jaren aangesloten op het reusachtige St. Anton.

45 miljoen nodig
Voor de aansluiting staan een gondel, een stoeltjeslift en drie skipistes gepland. Bovendien worden ook nog enkele wegen, kunstmatige besneeuwing en bescherming tegen lawines en steenslag gebouwd. De geschatte kosten? 45 miljoen euro. Wanneer er gestart gaat worden met het project en wanneer we daadwerkelijk de lift in kunnen stappen om het Malfontal over te steken, dat is ons nog niet duidelijk.

Groot, groter, grootst 
Meerdere Oostenrijkse skigebieden zijn stappen aan het zetten om net zulke grote skigebieden te creëren als Frankrijk en zo de concurrentie voor te zijn. Saalbach is bijvoorbeeld sinds dit jaar verbonden met Fieberbrunn en daardoor het grootste skigebied van Oostenrijk geworden.

Nieuwsalerts ontvangen?

Schrijf je in