Nieuwsbrief per mail ontvangen

Let op: je moet je aanmelding bevestigen per mail

Goedemorgen sneeuwwereld: in veel skigebieden én dorpen sneeuwt het

Wintersportredacteur

Open je vanochtend social media of kijk je op de webcams in de bergregio’s, dan word je overspoeld met sneeuwbeelden. Gistermiddag begon het weer te sneeuwen en nog altijd dwarrelen er dikke sneeuwvlokken naar beneden. Zelfs in meerdere dorpen! In Oostenrijk en Italië kan er vandaag nog eens tot 50 centimeter bovenop de sneeuwlaag vallen.

Het blijft maar sneeuwen

Na een korte adempauze, begon het gisteren aan het einde van de middag weer te sneeuwen. We kunnen inmiddels wel spreken van de eerste sneeuwdump van het seizoen! De sneeuwgrens is tot 1000 meter en lager gedaald, waardoor veel wintersportdorpen wit kleuren. De gletsjerskigebieden sneeuwen langzaam helemaal in. Hogerop is er al bijna een meter verse sneeuw gevallen deze week. De koude luchtstroom doet goed zijn werk om de skigebieden voor ons klaar te maken!

Zo is het nu

Op veel webcams is er vanochtend helemaal niets te zien, de beelden zijn volledig gevuld met sneeuw. De groene/bruine wereld verandert en wordt helemaal wit!

Video’s van gisteren in de avond

Veel skigebieden delen beelden van de sneeuwval gisteravond! Wat een prachtige beelden, dit is precies wat we willen zien zo vlak voor de skistart in veel skigebieden.

Nieuwsalerts ontvangen?

Schrijf je in