Nieuwsbrief per mail ontvangen

Let op: je moet je aanmelding bevestigen per mail

Gemiddeld 345 wintersporters per dag afgevoerd naar ziekenhuis Tirol

Elke dag het laatste wintersportnieuws

De deelstaat Tirol heeft laten weten dat er elke dag gemiddeld 345 wintersporters afgevoerd worden naar het ziekenhuis als gevolg van een ongeluk op de piste. Schokkende cijfers waar vol verbazing op gereageerd wordt en waar in veel gevallen ook iets aan gedaan had kunnen worden. Zo schreven wij vanmorgen al dat één op de vijf skiërs te snel van de pistes af gaan en hierdoor ongelukken veroorzaken die voorkomen hadden kunnen worden.

Elke dag zie je de reddingsdiensten af en aan vliegen in de wintersportgebieden om slachtoffers naar de dichtstbijzijnde ziekenhuizen te brengen. Veel voorkomende ongelukken zijn hoofdletsel, verdraaide knieën en kneuzingen. In veel gevallen kunnen de reddingsdiensten de slachtoffers afvoeren met sneeuwscooters en bananen, maar bij ernstige ongelukken wordt direct de reddingshelikopter ingeschakeld. Elke dag worden er gemiddeld 345 wintersporters afgevoerd naar de ziekenhuizen in de buurt van de skigebieden in Tirol.

Skigebieden wijzen de wintersporters erop om de FIS pisteregels na te leven zodat het aantal ongelukken verminderd wordt.

Nieuwsalerts ontvangen?

Schrijf je in