Nieuwsalert per mail ontvangen

Gemakkelijk te monteren sneeuwkettingen: Thule K-Summit

Met mij moeten er zeker meer mensen zijn die hopen dat ze de sneeuwkettingen lekker in de verpakking kunnen laten zitten op weg naar wintersport. Een ideaal klusje is het namelijk niet, het monteren van sneeuwkettingen. Omdat het geen klusje is dat je dagelijks uitvoert ben je er altijd langer mee bezig dan gehoopt en daar zit je niet op te wachten. Dat hoeft overigens helemaal niet het geval te zijn, want er zijn ook gemakkelijk te monteren sneeuwkettingen zoals de Thule K-Summit.

In het verleden heb ik alleen gebruik gemaakt van de ‘gewone’ sneeuwketting. Die zit volgens de gebruiksaanwijzing zo om de band, maar in de praktijk is het altijd weer een puzzel. Natuurlijk gaat het makkelijker als je oefent voordat je op wintersport gaat, maar in de sneeuw en vrieskou is het toch wat lastiger monteren. Dit jaar heb ik dankzij Rent-A-Skibox de beschikking over een sneeuwketting uit het hogere segment. Die heb ik direct even getest om te bekijken of de ketting daadwerkelijk zo gemakkelijk te monteren is.

Het resultaat vind je in de bovenstaande video. De video is trouwens opgenomen tijdens de eerste keer ooit dat ik de sneeuwketting aan het omleggen was. Zo geoefend gaat het dus niet. Je kunt hierdoor wel zien dat de sneeuwkettingen echt binnen no-time onder je auto zitten. Wat ik vooral heel relaxt vind is dat de ketting zelfspannend is, wat betekent dat je de auto niet eerst een stuk hoeft te verrijden om de ketting er goed om te leggen.

Kijk en oordeel zelf. En ben je geinteresseerd? Besef je dan wel dat Thule K-Summit een loopvlak sneeuwketting uit het hoge segment is en dat je niet voor 40 euro klaar bent. Je kunt ze voordat je op wintersport gaat onder andere bij Rent-A-Skibox bestellen. En oh ja, mijn sneeuwkettingen geven we aan het einde van het seizoen weg aan één van onze volgers.

Wij bezochten het skigebied Tignes en het was top!

Bekijk nu de spectaculaire beelden!
24 uur in ...

Nieuw! Alpentour
24 uur in ...

Bekijk het nu op
YouTube

Nieuwsalerts ontvangen?

Schrijf je in