Nieuwsalert per mail ontvangen

Freeskiester Matilda Rapaport toch overleden na lawine

Afgelopen donderdag raakte de Zweedse freeskiester Matilda Rapaport zwaargewond nadat zij in een lawine terechtkwam. In het ziekenhuis werd zij kunstmatig in een coma gehouden. Maandag is zij alsnog aan haar verwondingen overleden.

Matilda was een nieuwe film aan het opnemen in Farrellones, Chili, toen het noodlot toesloeg. Ze werd begraven onder een flinke laag sneeuw en lag daar volgens sommige media wel een half uur onder, waardoor ze in coma raakte. Uiteindelijk overleed ze aan de complicaties die het zuurstofgebrek met zich meebrachten.

De freeskiester was 30 jaar oud en laat haar kersverse man achter. Hij en haar moeder waren ook in Chili toen ze stierf. Matilda werd gesponsord door Red Bull en was een zeer talentvolle en succesvolle atlete. “Matilda was een buitengewone atlete die de wereld over reisde om haar passie te vinden, steil terrein te skiën en om haar grote glimlach te delen”, zegt de energiedrankfabrikant in een statement.

Het overlijden van Rapaport komt relatief kort na het overlijden van Estelle Balet. Balet was een collega freeskiester die op 19 april in de Alpen overleed. Een eerbetoon aan haar was het laatste wat Rapaport op haar tijdlijn deelde.

Volg jij onze Alpentour al?

24 uur in... Bekijk het nu!
24 uur in ...

Nieuw! Alpentour
24 uur in ...

Bekijk het nu op
YouTube

Nieuwsalerts ontvangen?

Schrijf je in