Nieuwsalert per mail ontvangen

Franse brandweer gebruikt pistenbully’s

Als er veel sneeuw ligt denk je misschien niet zo snel aan brand. Toch zit een ongeluk in een klein hoekje en zou het zomaar kunnen gebeuren dat er brand uitbreekt. In het Franse skigebied Morzine Avoriaz willen ze niets aan het toeval overlaten en heeft de brandweer eens in de zoveel tijd een oefening. Wat leuk is, is dat de brandweer met omgebouwde pistenbully’s van het merk Prinoth werkt!

Training

Voor alle hulpdiensten is het belangrijk dat ze moeten weten wat ze moeten doen als er iets gebeurt. Ze moeten snel kunnen handelen en zorgen dat er niemand gewond raakt. Het is dus belangrijk dat ook de brandweer goed is voorbereid en weten hoe ze te werk moeten gaan.

Brandweer in een wintersportgebied

Brandweer zijn in een wintersportgebied maakt het misschien net een beetje lastiger dan in Nederland. De wegen zijn besneeuwd en het lopen door de sneeuw is zwaarder. Als het centrum van het dorp dan ook nog eens autovrij is, maakt dat het er niet makkelijker op. In Morzine Avoriaz is dat ook het geval en dat maakt het extra belangrijk om goed te oefenen. Hoe dat er aan toe gaat, zie je in de video.

Prinoth

De brandweer in Morzine Avoriaz maakt gebruik van voertuigen van het merk Prinoth. Dat ken je hoogstwaarschijnlijk van de pistenbully’s die ze maken. Super handig, zeker in een wintersportgebied als dit, waar elk jaar weer meters sneeuw uit de lucht komen! Deze video is opgenomen in Avoriaz, op 1800 meter hoogte.

Nieuwsalerts ontvangen?

Schrijf je in