Nieuwsalert per mail ontvangen

© Skiinformatie.nl

Foto-update: zo lekker was de Dutchweek in Val Thorens

Wintersportredacteur

De meeste wintersporters hebben het wintersportseizoen inmiddels achter zich gelaten en maken zich klaar voor de zomer. Toch is er nog een groep Nederlanders voor wie de winter pas komend weekend afgelopen is. Zij reisden afgelopen weekend richting het Franse dorp Val Thorens voor de Dutchweek. Ik was één van die gelukkigen en laat jullie graag even meegenieten!

Dutchweek Val Thorens

De Dutchweek in Val Thorens is al jarenlang een bekend begrip onder de Nederlandse wintersportliefhebbers. Tijdens deze week zorgt de organisatie voor een heerlijke week wintersport en de nodige (Hollandse) feestjes in een grote feesttent in het dorp. Ook bestaat de mogelijkheid om een ochtend om half 8 met de lift omhoog om vervolgens de eerste sporen op de versgeprepareerden pistes te trekken. Hierna geniet je van een ontbijtje op de berg en kun je de rest van de dag weer je eigen gang gaan.

Winter in mei

Aangezien de Dutchweek in Val Thorens eind april plaatsvindt, is het bijna altijd prachtig weer. Aangename temperaturen, een strakblauwe lucht en een heerlijk warm zonnetje zijn tijdens deze week meer regel dan uitzondering. Dit jaar was dat echter anders, want het was nog volop winter! Er lag nog meters sneeuw en de pistecondities waren nog perfect. Vorige week was er nog zo’n 20 cm verse sneeuw gevallen en ook deze week begon al met zo’n 5 cm verse sneeuw. De eerste twee dagen leek het wel midden januari met lage temperaturen en verse sneeuw. Gelukkig kwam daarna het zonnetje door en genoten we de rest van de week van heerlijk weer.

 

Ski’s testen bij het Test & Ride Center

Het was niet alleen maar feesten tijdens Dutchweek Val Thorens. Je kon hier ook 4 dagen lang de nieuwste ski’s en snowboards, dus van seizoen 2019/2020, testen. Deze test werd georganiseerd door verschillende skimerken, zoals Elan, Head, Rossignol, Atomic en Salomon. De wintersportspecialisten van de skimerken stonden hier voor je klaar om je te adviseren over de juiste ski en uit te leggen waarom juist die ski voor jou geschikt is.

Skitest gemist? Probeer de Winteropening 2019 in Sölden van 9 tot 12 november 2019!

Foto-update

Zoals je kunt lezen, was het een week lang genieten. Maar foto’s zeggen natuurlijk meer dan 1.000 worden, dus geniet hieronder mee van de Dutchweek Val Thorens.

Nieuwsalerts ontvangen?

Schrijf je in