Nieuwsbrief per mail ontvangen

Let op: je moet je aanmelding bevestigen per mail

FOTO UPDATE: zo fijn is het momenteel in Livigno!

© Skiinformatie.nl

Wintersportredacteur

Op dit moment ben ik in het Italiaanse Livigno, een plek waar de afgelopen week nog ruim een meter sneeuw is gevallen. Sowieso is dit skidorp in Italië enorm sneeuwzeker. Het ligt op 1800 meter hoogte en wordt niet voor niets ook wel ‘Klein Tibet’ genoemd, vanwege de strenge, sneeuwrijke en koude winters. We zijn gisteren aangekomen en vandaag voor het eerst de piste op gegaan in Carosello 3000. Hoe het hier nu is, zie je in deze live-update!

Witte winterse wereld

In Livigno is het nog helemaal winter! Op de daken van de huizen ligt een dik pak sneeuw en ook de weides rondom het dorp liggen onder een winterse witte deken. De temperaturen hier liggen ook in het dal bijna de hele dag nog onder nul, waardoor het er niet alleen winters uitziet, maar ook voelt. Heerlijk, dat is wintersport!

De eerste dag op de pistes

Vandaag was de eerste dag op de piste. Uiteraard zaten we in de eerste lift omhoog. Woensdag is er nog eens zo’n 43 centimeter sneeuw op de berg en 30 centimeter in het dorp gevallen! Je kunt dus wel begrijpen dat de pistes echt waanzinnig zijn. Vanochtend hebben we gekozen voor Carosello 3000, omdat hier doorgaans de zon op de pistes schijnt in de ochtend en deze stond ook in de weersvoorspelling. Vanochtend vanuit ons raam zag het er lekker zonnig uit. Maar helaas, toen we eenmaal boven waren, was de zon er wel, maar aan de andere kant van het dal! We hebben eventjes getwijfeld om de oversteek te maken naar de andere kant, maar ook daar kwamen snel wolken. De rest van de ochtend was het wisselvallig en we hebben zelfs nog een klein vlokje sneeuw gehad! Maar, het weer maakt helemaal niets uit bij zulke lekkere sneeuw. Dit is het fijnste wat er maar is!

Over het skigebied van Livigno

Het skigebied telt 150 km pistes die aan beide zijden van het dal liggen en tussen deze beide delen van het skigebied rijdt elke 10 minuten een skibus. De afdalingen zijn over het algemeen lekker breed en niet al te moeilijk. Hierdoor is het ook een geliefde bestemming voor families. Maar ook freeriders en freestylers komen hier graag vanwege de vele mogelijkheden. Livigno zal in 2026 tijdens de Olympische Spelen ook de onderdelen freestyle en snowboard hosten. Mottolino is de thuisberg voor de halfpipe, slopestyle en big air. De moguls en aerials zullen plaatsvinden op Carosello 3000 en de snowboard cross, ski cross en snowboard parallel giant slalom op Sitas – Tagliede.

Livigno is een uniek dorp

Livigno is een unieke wintersportplaats met een geheel eigen sfeer. Dit komt niet alleen door haar verscholen ligging, tot halverwege vorige eeuw was het dorp in de winter zelfs onbereikbaar, maar ook door het feit dat het dorp belastingvrij is. Hierdoor kun je hier naast heerlijk skiën, langlaufen, (sneeuwschoen)wandelen, toerskiën en fatbiken ook shoppen in 250 winkels en dat allemaal in een heerlijke Italiaanse sfeer. Het is een langgerekt dorp met naast veel winkels ook genoeg gezellige terrassen, barretjes, restaurants en natuurlijk accommodaties. Vanuit veel accommodaties sta je bovendien rap op de pistes. Zelf ben ik hier nu voor de derde keer in de winter en ik vind het iedere keer weer een feestje! We genieten dus nog even door de komende dagen!

Nieuwsalerts ontvangen?

Schrijf je in