Nieuwsbrief per mail ontvangen

Let op: je moet je aanmelding bevestigen per mail

Foto-update: na sneeuw komt zonneschijn in Val Gardena

Wintersportredacteur

Sinds afgelopen zaterdag is het skigebied van Val Gardena in de Dolomiti Superski geopend en na de verse sneeuw van afgelopen week, is het momenteel op en top genieten in dit Italiaanse skigebied. Nadat we zondag aankwamen in de sneeuw en er ook gisteren nog wat verse sneeuw naar beneden kwam, schijnt vandaag de zon. Hoe mooi kan het zijn? Kijk maar mee!

Aantrekkelijke seizoensstart in de Dolomieten

Net als vorig jaar ben ik ook dit jaar tijdens de eerste decemberweek in Val Gardena. Niet alleen vind ik het hier geweldig skiën in een prachtige omgeving met veel zon en heerlijk eten, maar ze maken hier een wintersport voor de Kerst (tot en met 24 december) ook erg aantrekkelijk. Tijdens de zogenaamde Super Première weken geldt namelijk 4=3 voor zowel je accommodatie, skipas, skiles en skiverhuur. Je betaalt dus maar voor 3 dagen, terwijl je 4 dagen vakantie kunt vieren. Een prima deal!

Perfecte pistecondities

De Italianen staan er bekend om dat ze meesters zijn in de pistenpreparatie en ook dit jaar maken ze het weer helemaal waar in Val Gardena: de pistes liggen er echt fantastisch bij! Geen kuilen, gaten of overgangen van de pistenbullys, maar elke afdaling is zo strak al een biljardlaken zonder ijzige stukken. Op dit moment is de beroemde skitocht de Sellaronda al geopend in beide richtingen, dus mooie dagtochten maken is nu al mogelijk. Vanuit Val Gardena heb je normaal gesproken toegang tot 500 km aaneengesloten afdalingen, waarvan er op dit moment 198 km geopend is en 86 liften. Meer dan genoeg voor een aantal dagen pistepret!

De pistes liggen er fantastisch bij in Val Gardena

Alle weertypen op maandag

Toen we zondag aan het einde van de middag aankwamen, sneeuwde het en ook in de nacht bleef het licht sneeuwen. We werden dus gisteren wakker in een prachtige witte wereld. Het bleef ’s ochtends mistig en zwaar bewolkt, maar soms brak de lucht af en toe open en piepte de zon er zo nu en dan door. De dag eindigde zoals het begon, met sneeuw. Een ijzige windkracht 5 maakte het af en toe diep winters, vooral in de stoeltjeslift.

Zeer zonnige dinsdag

Vandaag was het een droomdag: verse sneeuw en geen wolkje aan de lucht. Wel was het met -3 tot -9 graden behoorlijk fris, maar daardoor bleef de sneeuw tot einde van de dag wel perfect. En omdat het nu in december al vroeg donker wordt, zie je prachtige kleuren tijdens de laatste afdaling. Wat een feestje vandaag!

Nieuwsalerts ontvangen?

Schrijf je in