Nieuwsbrief per mail ontvangen

Let op: je moet je aanmelding bevestigen per mail

FOTO-UPDATE: Genieten met een hoofdletter G bij Dutchweek

Dutchweek Saalbach

© Dutchweek

Wintersportredacteur

Na twee jaar zonder de bekende Dutchweekfeesten in de Alpen is het deze winter eindelijk weer zover! Vorige week vonden Dutchweek Saalbach, Zell am See – Kaprun en Italia plaats en op dit moment gaat het dak eraf in Gerlos. Het was nog even spannend of het in aangepaste vorm moest plaatsvinden vanwege corona, maar de regels lieten het toe om een ouderwets feestje te bouwen. Benieuwd hoe het eraan toe ging? Onderstaande foto’s zeggen genoeg denk ik…

Dutchweek Saalbach

Van 19 t/m 26 maart was het feest in Saalbach. Dutchweek was aanwezig bij verschillende berghutten en clubs en zorgde voor een hoop gezelligheid in het dorp en op de pistes. Onder andere bij Montana Royal, de Panorama Alm, Maisalm en Burgi’s ging het overdag los en wie nog energie over had kon ’s avonds tot in de vroege uurtjes door bij Castello en Taverne. Aan feestjes geen gebrek dus. Maar dat was nog niet alles. Er stonden ook genoeg leuke activiteiten op de planning. Wat dacht je bijvoorbeeld van de DAKA Skitest, waarbij je elke dag de nieuwste ski’s kon testen, Early Bird Skiing onder de eerste zonnestralen en natuurlijk de ZipfelbobRennen? Je snapt wel, verveling was niet aan de orde bij deze editie van Dutchweek Saalbach! De foto’s hieronder kunnen dat alleen maar bevestigen.

Dutchweek Italia

Fijne pistes, elke dag pizza eten en prachtige uitzichten, dat is een wintersport in Italië. Al jaren is Sauze d’Oulx dé bestemming voor Dutchweek Italia. Dit jaar vond het evenement hier plaats van 23 t/m 26 maart en het was weer als vanouds. Het was heerlijk weer en elke dag kwamen de beste hits uit de speakers. Je kon dagelijks terecht bij Capanna Kind, Bar Assietta en Miravallino voor een hapje, drankje en dansje. Dutchweek Italia is misschien niet zo groot als Dutchweek Gerlos of Dutchweek Saalbach, maar juist dat maakt het zo leuk! De knusheid van het dorp gecombineerd met de leukste Dutchweekfeestjes. Oh, en ook niet geheel onbelangrijk: skiën kan hier in skigebied Via Lattea. Daar ligt ruim 400 km aan pistes voor je klaar, dus ook aan actie geen gebrek! Wat je kunt verwachten van dit evenement? Bekijk onderstaande foto’s maar!

Dutchweek Gerlos

Op het moment van schrijven is Dutchweek Gerlos vol aan de gang. Van 26 maart t/m 2 april is het in de Zillertal Arena een nog groter feest dan dat het normaal al is. DJ’s bij het Arena Center, de nieuwe Umbrellabar en in de altijd gezellige Cin-Cin in Gerlos zorgen ervoor dat niemand stil kan blijven zetten. Ideaal, want alle locaties zijn ook voor niet-skiërs te bereiken! Verder staat DAKA er met de nieuwste materialen en kan de traditionele ZipfelbobRennen ook hier niet ontbreken. En voor wie de wekker wil zetten, is het mogelijk om twee keer mee te doen met het Early Bird Skiing. Hoewel het evenement nog bezig is, hebben we wel wat foto’s weten te bemachtigen. Want geef maar toe, jij wilt hier volgend jaar ook staan!

Schaf je tickets voor Dutchweek 2023 alvast aan

Baal je na bovenstaande berichten ongelooflijk hard dat je er niet bij bent? Snappen we… Gelukkig plant Dutchweek nog veel meer edities in en, nog beter, zijn er nog voldoende tickets beschikbaar voor volgend seizoen. Ook Dutchweek 2023 belooft weer groots en geweldig te worden en daar kun je bij zijn. Het programma voor 2023:

Nieuwsalerts ontvangen?

Schrijf je in