Nieuwsalert per mail ontvangen

Film competition bij de Kitzbühel freeride weeks

KitzbühelVan 6 januari tot en met 20 januari vinden de Kitzbühel freeride weeks plaats. Tijdens deze weken komen de beste freeriders van de hele wereld naar de Kitzbühel om hun kunsten te vertonen en mee te doen aan workshops. 1 van deze workshops is de  Mercedes-Benz Freeride Film Competition. Het is de eerste keer dat er zo’n freeride film competitie in deze vorm wordt gehouden.

Het is de bedoeling dat verschillende kleine teams binnen 72 uur hun eigen kleine persoonlijke meesterwerk creëren. De film mag over alles gaan maar moet precies 2 minuut 31 lang zijn. Daarnaast moet de bolide van de Mercedes Benz Offroad Experience in een scene te zien zijn en moet ook de legendarische start van de Streif in de film voorkomen. Geen makkelijke opgave aangezien de beperkte tijd. Aan het einde van deze 72 uur vindt de première van alle video’s plaats en zijn er uiteindelijk twee prijzen te verdelen.

Als eerste wordt 1 winnaar aangewezen door de jury bestaande uit een selecte groep organisatoren van de Kitzbühel freeride film competition. Het was een moeilijke opgave voor de jury maar uiteindelijk heeft „Mischfabrik“ deze prijs in de wacht gesleept met hun film „How to become a Pro“. Zij winnen hierdoor een compleet safetypakket van Pieps.

De andere winnaar wordt door middel van stemmen van het publiek bekend gemaakt. Jij kan zelf ook tot 19 januari op de video’s stemmen via de Kitzbühel facebook. De winnaar van deze competitie wint in totaal €5.000,-. Rede genoeg voor de deelnemers om zo veel mogelijk stemmen te werven.

De video’s van de deelnemers vindt je hieronder en hier kan je stemmen op jou favoriet!

Contains Powder
Unser Film `Lucid Dream` handelt von dem inneren Konflikt eines Freeriders. Blauer Himmel, motivierte Freunde. Er würde am liebsten seine Skiausrüstung packen, alles stehen und liegen lassen und dem tristen Alltag entfliehen.

Team English

Freeski-Crew
Streif dei G’wand ab – Worte wie pure Erotik! Sex sells!
Bei unserem Video haben wir genau auf diese elementaren Werte der modernen Filmkunst gesetzt und hoffen euch damit geil auf eine Freeridesaison in Kitzbühel zu machen. Ganz egal ob mit oder ohne Pelzkragen, jeder wie er will…

Mischfabrik

Powder Eagles
Mit unserem Kurzfilm “The life at the Hanhnenkamm-Gate” wollen wir die Freeride Möglichkeiten in Kitzbühel präsentieren. Have Fun and Vote for Us . –Powder Eagles Freeski

 

Wij bezochten het skigebied Tignes en het was top!

Bekijk nu de spectaculaire beelden!
24 uur in ...

Nieuw! Alpentour
24 uur in ...

Bekijk het nu op
YouTube

Nieuwsalerts ontvangen?

Schrijf je in