Nieuwsalert per mail ontvangen

Feestelijke start skigebieden in het vooruitzicht

Skigebieden investeren massaal in grootschalige evenementen voor de start van het winterseizoen. In Oostenrijk staan dan ook verschillende festiviteiten op het programma waar de wintersport-fanatiekelingen hun lol op kunnen. Hierbij een kort overzicht van een aantal mooie evenementen die komende weken zullen gaan plaastsvinden.

Kaunertal opening van 10 tot 12 oktober 2014:
De eerste opening die op de agenda staat zal gaan plaatsvinden in het Kaunertal. Hier zullen spectaculaire wedstrijden georganiseerd worden waarbij een prijzenpot gewonnen kan worden van 9.200 dollar.Een goed georganiseerde barbeque zal er plaatsvinden, de nieuwste freeride films zullen afgespeeld worden en dit allemaal in combinatie met spectaculaire feeesten. Wanneer je de Tirol Snowcard skipas hebt kun je gratis deelnemen aan het evenement. Daarnaast is er ruimte voor het testen van de nieuwste materialen voor het seizoen 2014-2015.

FIS Worldcup opening in Solden van 24 tot 26 oktober 2014:
Traditigetrouw zal het Worldcup seizoen weer gestart worden in Solden. Het prachtige skigebied dat gelegen ligt in het Otztal zal omgetoverd worden tot een groot wedstrijdparcour waar de grootmachten uit de skiwereld strijden om de eerste plaats. De Rettenbachferner ligt er momenteel al goed bij en de organisatie heeft dan ook alle vertrouwen in ideale omstandigheden. Ook hier is deelname voor Tirol Snowcard-houders gratis.

Opening skiseizoen in Ischgl op 29 november:
Bij de meeste wintersporters zal de seizoensopening in Ischgl het meest bekend zijn. Het seizoen wordt hier elk jaar geopend met een bekende artiest. Dit jaar heeft James Blunt het genoegen om het seizoen 2014-2015 te openen. Verwacht wordt dat er duizenden wintersporters naar Ischgl zullen vertrekken voor het openingsconcert. Hier kunnen eigenaren van de Tirol Snowcard toegang krijgen voor 35,- euro in plaats van 60,- euro.

Het is zeker een aanrader om eens aanwezig te zijn bij de officiele opening van een skigebied. Veel skigebieden besteden hier veel aandacht aan en verzorgen spectaculaire shows.

Wij bezochten het skigebied Tignes en het was top!

Bekijk nu de spectaculaire beelden!
24 uur in ...

Nieuw! Alpentour
24 uur in ...

Bekijk het nu op
YouTube

Nieuwsalerts ontvangen?

Schrijf je in