Nieuwsbrief per mail ontvangen

Let op: je moet je aanmelding bevestigen per mail

© Pixabay

Event uitgelicht: Night of the Balloons

Jaarlijks vindt er in Zell am See – Kaprun een evenement plaats waarbij het gebied een week lang in het teken staat van luchtballonnen. Tijdens dit evenement zal ook ‘Night of the Balloons‘ plaatsvinden. Wanneer het donker is, kunnen bewoners en bezoekers op 3 en 9 februari genieten van de luchtballonnen die een kleurrijk spektakel vormen in de donkerte.

Wat kun je verwachten?

Eén ding is zeker, Night of the Balloons is een kleurrijk gebeuren. Het evenement maakt onderdeel uit van de ‘Balloonalps’ week in Zell am See – Kaprun. Op maandag 3 februari en woensdag 5 februari kun je vanaf 20:00 uur genieten van een indrukwekkend schouwspel aan lichtjes in de lucht. Er zullen meer dan 100 verschillende luchtballonnen in de lucht te zien zijn. Naast de luchtballonnen zal er ook een spectaculaire ski- en snowboardshow met muziek worden gehouden. De toegang is op beide avonden gratis.

Het evenement vindt 3 februari plaats op de Lechnerberg in Kaprun en op 5 februari bij het dalstation van de cityXpress. Het wordt aanbevolen om warme kleding en goede schoenen aan te trekken. Ben jij erbij?

Balloonalps

Tijdens de ‘Balloonalps’ week in Zell am See – Kaprun (1 t/m 9 februari) zal het gebied de hele week in het teken staan van luchtballonnen. Naast de Night of Balloons zullen er nog vele andere activiteiten te doen zijn. Zo is er bijvoorbeeld ook de mogelijkheid om zelf een ballonvaart te maken. Het winterseizoen is de beste tijd voor ballonvluchten. Dit komt omdat de blauwe lucht en de lage zonnestand een perfect uitzicht bieden. Meer informatie over de activiteiten en de ballonvaart vind je hier.

Wintersport in Zell am See – Kaprun

Zell am See – Kaprun heeft alles wat je zoekt tijdens je wintersportvakantie. Het is een gebied waar zowel jong als oud, beginnend en gevorderd goed uit de weg kan. Je hebt in dit wintersportgebied de keuze uit ruim 135 kilometer aan pistes. De aanwezigheid van de Kitzsteinhorn gletsjer zorgt ervoor dat het gebied sneeuwzeker is. Sinds dit seizoen zijn de Kitzsteinhorn en de Maiskogel met elkaar verbonden. In het centrum van Kaprun kun je via de Maiskogelbahn en de 3K K-onnection de gletsjer bereiken. Dat betekent nog meer skiplezier!

De dorpen in dit skigebied hebben een gezellige sfeer. Er zijn vele restaurantjes te vinden waar je lekker kunt eten na een dag op de latten. Daarnaast is er genoeg keuze uit verschillende soorten accommodaties. Wanneer je een echte après-skiliefhebber bent, dan kun je het beste verblijven in Zell am See.

Nieuwsalerts ontvangen?

Schrijf je in