Nieuwsbrief per mail ontvangen

Let op: je moet je aanmelding bevestigen per mail

Event uitgelicht: De Winteropening 2021 in Sölden

© Skiinformatie.nl

Wintersportredacteur

Na een jaar afwezigheid keert dit jaar ook De Winteropening 2021 weer terug naar de Tiefenbachgletscher in Sölden. Dit is hét testevenement van het jaar en ook dit seizoen belooft het weer een gezellige boel te worden. Op de parkeerplaats bij de Tiefenbachgletscher wordt een enorm testcentrum opgebouwd waar iedereen de nieuwste ski’s, snowboards en de nieuwste accessoires kan proberen. Dus, heb je altijd al willen weten wat jouw favoriete skimodel is en heb je nog niks te doen van 6 tot 9 november? Bezoek dan De Winteropening 2021 in Sölden.

Gezelligheid, de nieuwste modellen ski’s en snowboards en heerlijke pistes. Dat is De Winteropening 2021 in Sölden! Wie zien we daar?

De Winteropening 2021

De Winteropening 2021 is al jaren het testevenement voor iedere wintersporter en vindt dit jaar plaats van 6 t/m 9 november 2021. Waar het event eerst alleen voor winkeliers was, is het sinds een aantal jaar voor iedereen toegankelijk. Ideaal, want nu kun je verschillende ski’s testen voor je een model koopt. In het testcentrum op de parkeerplaats van de Tiefenbachgletscher wordt een enorm testcentrum opgebouwd waar bijna alle ski- en snowboardmerken aanwezig zijn. Er staan meer dan 1000 paar ski’s en 500 snowboards klaar om getest te worden. Daarnaast kun je ook helmen, brillen en andere accessoires uitproberen. In het centrum is het een en al gezelligheid en de experts van de verschillende merken helpen je maar al te graag jouw ideale ski te vinden. Tickets zijn inclusief liftpas.

Winteropening Sölden
Na het testen krijg je een paar vragen over het model

Dit kun je verwachten

De afgelopen jaren waren wij ook aanwezig bij De Winteropening 2021, voor ons letterlijk de opening van het skiseizoen. Het zijn de eerste afdalingen van de winter en als dat op de nieuwste ski’s kan, is dat natuurlijk dubbel feest. Hoe het werkt? Je loopt naar het skimerk waar jij graag ski’s wilt testen. Hier kun je vragen naar een specifiek model, maar je kunt je ook laten adviseren door een van de medewerkers. Als je ski’s zijn afgesteld, is het tijd om een paar afdalingen te maken op de gletsjers van Sölden. Vervolgens lever je je ski’s weer in, kun je een paar vragen beantwoorden over de ski en ga je op zoek naar het volgende model. De sfeer in het testcentrum is ontzettend gezellig en iedereen is wel in voor een gezellig praatje. Onderstaande video maakten we tijdens De Winteropening van 2019.

Accommodatietip voor De Winteropening: Hotel Vaya Sölden

Double Dutch Mountain Events

De Winteropening 2021 wordt georganiseerd door Double Dutch Mountain Events. Dit is een wintersportevenementenbureau dat is opgezet door, jawel, twee Nederlandse heren. Beiden hebben de nodige ervaring in de wintersportwereld en willen niets liever dan een gezellig evenement neerzetten in de Alpen. Naast De Winteropening zijn ze ook aanwezig op verschillende andere testevenementen in de Alpen.

Nieuwsalerts ontvangen?

Schrijf je in