Nieuwsalert per mail ontvangen

Dutchweek Norway: skiën, feesten en heel veel meer

Wintersportredacteur

Na een succesvolle eerste editie, vindt Dutchweek Norway van 3 t/m 6 april 2019 wederom plaats. Ook dit jaar is het Myrkdalen Resort de thuisbasis van alle events en ski-activiteiten. 

Dutchweek Norway is een bijzonder evenement in de Noorse sneeuw. Uiteraard met de gezelligheid die je van Dutchweek gewend bent, maar toch ook weer heel anders. Dit event staat niet alleen in het teken van skiën en feesten, maar ook van hele bijzondere en sportieve activiteiten. Wat dacht je van indoor skydiven of een tocht met een rib boot tussen de fjorden door?

Skiën in Myrkdalen

Tijdens je tripje naar Dutchweek Noorwegen ski je in skigebied Myrkdalen Fjellandsby. De 24 km aan pistes bereiken een maximale hoogte van 1060 meter. Voor iemand die alleen maar op wintersport is geweest in de Alpen, is dat best wennen. Sneeuwzekerheid is in die periode van het jaar dan ook bijna niet voor te stellen. Toch is dat in Noorwegen een heel ander verhaal. Myrkdalen is een ontzettend sneeuwzekere wintersportbestemming. Jaarlijks valt hier meer dan 15 meter sneeuw. Het skiseizoen loopt van november tot mei.

Vanaf het Myrkdalen Resort kun je met een aantal liften omhoog. De pistes zijn veelal breed, niet heel moeilijk en drukte hoef je al helemaal niet te verwachten. Het komt regelmatig voor dat je ’s middags nog steeds ribbeltjes op de piste tegenkomt! Myrkdalen is misschien niet groot, maar het is absoluut geen straf om bepaalde pistes vaker achter elkaar te skiën.

Lees meer over het Myrkdalen Resort

© Sverre Hjørnevik – Myrkdalen

After-ski & Clubbing

Het Myrkdalen Resort is de uitvalsbasis van alle Dutchweek feestjes. In het hotel, bij  het Pudder Afterski Café, kun je rond het middaguur terecht voor après-ski. Correctie: after-ski! De DJ en artiesten maken er iedere dag een feestje van. ’s Avonds zijn er clubavonden met wederom heerlijke beats. © Dutchweek

Boek Dutchweek Norway eenvoudig online

Je reis naar Dutchweek Noorwegen boek je eenvoudig online via Summit Travel. Je boekt een compleet pakket met onder andere vlucht naar Bergen, transfer, overnachtingen, ontbijt, skipas, ontvangstdiner, excursie naar Flåm en allerlei andere extra’s.

Boek hier de reis naar Dutchweek Norway

Bijzondere activiteiten

Dutchweek Norway is veel meer dan alleen skiën en feesten. Er zijn ook gave activiteiten waar je aan deel kunt nemen. Eén van de hoogtepunten is wat mij betreft de Fjord-safari. Vanuit Flåm vaar je met een rib boot tussen de fjorden en dat is ontzettend indrukwekkend.

Lees alles over een wintersport in Noorwegen

Nieuwsalerts ontvangen?

Schrijf je in