Nieuwsalert per mail ontvangen

Dutch Freeride Week 2015 – 26 t/m 30 januari

Afgelopen winter werd door een groep enthousiaste freeriders de allereerste Nederlandse freeride wedstrijd georganiseerd: het NK Freeride. Om het evenement ook aantrekkelijk te maken voor mensen die zelf (nog) niet aan de wedstrijd mee wilden doen, werd eromheen een week vol activiteiten gepland voor freeriders van elk niveau. En voilà; de Dutch Freeride Week was geboren.

Deze winter gaat het evenement zijn tweede seizoen in, wederom in Tignes, Frankrijk. Waar de vorige editie nog werd gezien als een try-out, pakken ze dit jaar volledig uit met een vol programma. Zo is er behalve een test center en allerlei freeride clinics ook een vriendschappelijke tourski wedstrijd voor brede poederlatten, een freeride film contest, een speedride clinic en vele leuke feesten zoals de Old School Mountain Bash.

speedriden1

Uiteraard vindt er ook weer het Nederlands Kampioenschap Freeride plaats, waar het allemaal om begonnen is. Het NK wordt sinds dit jaar officieel erkend door de NKBV, de bergsport federatie van Nederland. Zij hebben al flink wat ervaring met het NK tourskiën, en hebben zich kort geleden aangesloten bij de International Ski Mountaineering Federation. Deze officiële status past goed bij de groeiende populariteit van de freeride sport. Wereldwijd zie je steeds meer van dit soort initiatieven opkomen en nu kan Nederland dus ook mee praten. Wie weet kunnen we in de toekomst onze beste rijders wel uitzenden naar een Europees en Wereld Kampioenschap…

Meer informatie en inschrijving:
www.nkfreeride.nl
www.dutchfreerideweek.com

dutchfreerideweek_partners

Ken jij skigebied Engelberg al in Zwitserland?

Wij bezochten het skigebied!
24 uur in ...

Nieuw! Alpentour
24 uur in ...

Bekijk het nu op
YouTube

Nieuwsalerts ontvangen?

Schrijf je in