Nieuwsalert per mail ontvangen

Documentaire Lindsey Vonn “The Climb” staat online

De documentaire “The Climb” over de carriere van Lindsey Vonn is sinds kort online. Lindsey Vonn is tegenwoordig de meest succesvolle vrouwelijke alpineskiër uit de geschiedenis. Het schoolvoorbeeld voor doorzettingsvermogen en sportvrouw in hart en nier. Naast haar succesvolle hoogtepunten heeft haar carriere ook een hoop dieptepunten gekend. Van haar eerste blessure in Schladming in 2013 tot de titel tot beste vrouwelijke alpineskiër. Een carriere vol hoogte- en dieptepunten. Indrukwekkende beelden waarbij je ziet hoe hard het leven kan zijn in de topsport.

Tot 2013 verliep de carriere van Vonn erg voorspoedig en pakte zij veel World Cup overwinningen. In Schladming ging het alleen helemaal mis toen zij tijdens een zware crash haar voorste kruisband en binnenband scheurde van haar rechter been. Een ernstige blessure die wel eens het einde van haar carriere kon betekenen. Het stoppen van haar carriere was na deze prognose geen optie. Zeven maanden lang keihard werken en zorgen dat het lichaam weer snel in topconditie zou zijn stond vervolgens op de planning. Twee maanden na de revalidatie periode ging het tijdens een training in Copper Mountain (VS) weer mis. Wederom was de voorste knieband gescheurd en stond er weer een lange revalidatieperiode in de planning. Toen ook de Olympische Spelen in Sochi aan haar voorbij ging zagen veel supporters het somber in.

In het Canadese Lake Louise liet Lindsey Vonn weer zien waarom ze de beste is. Na een zware periode pakte zij dan eindelijk weer haar eerste zege tijdens de tweede race. Het parcours waar zij al 14 overwinningen wist te behalen. De prachtige carriere is in beeld gebracht en uitgegeven onder de naam: “The Climb”.

Wat een sportvrouw!

Wij bezochten het skigebied Tignes en het was top!

Bekijk nu de spectaculaire beelden!
24 uur in ...

Nieuw! Alpentour
24 uur in ...

Bekijk het nu op
YouTube

Nieuwsalerts ontvangen?

Schrijf je in