Nieuwsbrief per mail ontvangen

Let op: je moet je aanmelding bevestigen per mail

Dit mag je niet missen tijdens Dutchweek Norway

Wintersportredacteur

Dutchweek Norway is een uniek en bijzonder wintersportevent. Van 3 t/m 6 april 2019 kun je genieten van typische Dutchweekfeestjes, bijzondere activiteiten en heerlijke pistes. Een onvergetelijke ervaring in Myrkdalen in Noorwegen.

Er valt ontzettend veel te beleven tijdens Dutchweek Norway. 7 dingen die je echt niet mag missen, lees je in dit artikel.

1. Een Fjord-safari

Naast skiën en feesten behoort de Fjord-safari tot één van de absolute hoogtepunten tijdens Dutchweek Norway. Noorwegen is een land met een indrukwekkende natuur die vraagt om ontdekt te worden. Omdat je je hier bevindt in Fjord Norway, mag een bezoek aan de fjorden absoluut niet ontbreken. Vlakbij Myrkdalen, op ongeveer een uur rijden, ligt Flåm. Hier kun je plaatsnemen in een rib boot en een tocht maken tussen de fjorden door. Een leuke en avontuurlijke manier om een stukje Noors UNESCO Werelderfgoed te ontdekken.

2. Toerskiën met gids

Toerskiën wordt steeds populairder. Toch is het voor veel wintersporters nog een onbekende sport. In Myrkdalen vind je de ideale mogelijkheden om het een keer te proberen. Samen met een gids en vellen onder je ski’s wandel je naar boven. Daar aangekomen staat je een heerlijke afdaling te wachten.

3. Rodelen

Even een middag iets anders dan skiën en feesten? Huur een slee en ga rodelen in het skigebied. Helemaal leuk om samen met je hele reisgezelschap te gaan doen!

4. Indoor skydiven

Zou jij best een keer willen skydiven, maar zie je het niet zitten om met je parachute uit een vliegtuig te springen? Ga een keer indoor skydiven. Op ongeveer een half uur/drie kwartier rijden vanaf het Myrkdalen Resort ligt indoor skydivecentrum Voss Vind. Samen met een instructeur mag je zelf een aantal keer in de windtunnel ‘vliegen’.

5. Eten als een viking

Heb jij als kind ook uren kunnen kijken naar Asterix en Obelix en heb je je altijd afgevraagd hoe het is om een Viking te zijn? Stap in de schoenen van de Noorse voorvaderen tijdens het Vinkingdiner in Flåm. In een gezellig en sfeervol restaurant serveert men een proeverij met vlees- en visgerechten. De maaltijd is inclusief bijpassende biertjes.

6. Skiën in Myrkdalen

Dutchweek Norway vindt plaats in het Myrkdalen Resort in Myrkdalen. Je skiet hier op iets meer dan 20 km aan pistes die tot een maximale hoogte van 1060 meter reiken. Geen groot skigebied, maar de fijne pistes maken dat helemaal goed. Het is absoluut geen straf om een stuk of 8 keer van dezelfde piste af te dalen! En dan heb ik het nog niet eens gehad over het uitzicht…

Snowboarden op de piste in Myrkdalen

7. Feesten met Dutchweek

En last, but not least: feesten met Dutchweek. Tijdens dit event kun je elke dag afsluiten met een feestje. Geniet onder het genot van fijne beats en livemuziek van een drankje. Ook is er een gezamenlijk diner en een BBQ.

Nieuwsalerts ontvangen?

Schrijf je in