Nieuwsalert per mail ontvangen

Dit is wat je gemist hebt op de gletsjers van Tirol dit weekend

De gletsjers van Tirol zijn enorm populair bij de Nederlandse wintersporters. Zeker na de enorme sneeuwval van afgelopen week hebben veel wintersporters ervoor gekozen om richting de hooggelegen skigebieden te vertrekken dit weekend.  Een enorm goed besluit, want de gletsjers liggen er voortreffelijk bij. Sneeuw en zon, het was er allebei. Om een beeld te geven hoe de condities op de 5 gletsjers in Tirol zijn, hierbij een foto-update.

In Tirol vind je vijf verschillende gletsjers, namelijk Kaunertaler gletsjer, Pitztaler gletsjer, Sölden, Stubaier gletsjer en Hintertuxer gletsjer. Per gletsjer bekijken we wat je gemist hebt dit weekend.

Kaunertaler gletsjer:
Deze gletsjer is het jongste van Tirol en is geschikt voor alle soorten wintersporters. Er zijn 9 skiliften op de berg waarvan er op dit moment 1 geopend is. Naast de heerlijke pistes heeft de gletsjer de beschikking over een prachtig funpark waar verschillende evenementen georganiseerd worden gedurende het jaar. De hevige sneeuwval van afgelopen week heeft dit weekend plaatsgemaakt voor een mooi zonnetje.

Pitztaler GletscherKT1KTKT2

Pitztaler gletsjer
Op de Pitztaler Gletsjer stap je in de hoogste kabelbaan van Oostenrijk, de Wildspitzbahn. Die brengt je tot maar liefst naar 3.440 meter hoogte. Bovendien kun je er gebruik maken van de snelste gletsjermetro in de wereld, de Gletscher Express. Binnen 8 minuten overbrug je hierin 1.100 meter. Als je er dit weekend niet was, heb je aardig wat gemist zoals je op de foto’s kunt zien.

Pitztaler GletsjerPitztaler GletsjerPitztaler GletsjerPitztaler GletsjerPT1

Sölden:
In Sölden moet je vandaag flink hoog zitten, want zoals je op de onderste foto kunt zien ligt er een flink wolkendek in het dal. Boven was het echter heerlijk toeven de afgelopen dagen. Op het moment zijn 5 liften open en ligt er 38 cm sneeuw op de berg.

SöldenSöldenS1S

Stubaier gletsjer:
Op de Stubaier gletsjer werd dit weekend goed geskied. Vrijdag opende de gletsjer voor publiek en een beter startschot van het seizoen konden ze niet wensen. Wat balen we dat we hier niet zijn. We hadden ons kikkerlandje dit weekend graag even verruild voor de top van deze gletsjer op 3.210 meter.

Stubaier GletsjerStubaier GletsjerStubaier GletsjerStubaier GletsjerStubaier GletsjerStubaier GletsjerStubaier Gletsjerstubai

Hintertuxer gletsjer
Ook hier werd dit weekend al flink gesport. De eerste delen van het funpark zijn zelfs al open gegaan. De gletsjer ligt aan het einde van het Zillertal en is het gehele jaar geopend. Je kunt er trouwens ook een rondje door de gletsjer lopen in de Spannagelhöhle. Super interessant als je even wilt uitrusten van het skiën. Hoe het er dit weekend uitzag? Top!

hintertuxHintertuxHintertuxHintertuxHintertux

Oké, nu hebben we je weer jaloers genoeg gemaakt. Geniet van je zondag!

Ken jij skigebied Engelberg al in Zwitserland?

Wij bezochten het skigebied!
24 uur in ...

Nieuw! Alpentour
24 uur in ...

Bekijk het nu op
YouTube

Nieuwsalerts ontvangen?

Schrijf je in