Nieuwsbrief per mail ontvangen

Let op: je moet je aanmelding bevestigen per mail

Dik pak sneeuw in Franse Alpen vandaag

© Val Thorens

Wintersportredacteur

Och wat sneeuwt het lekker door vandaag in de Franse skigebieden! De sneeuwgrens ligt weliswaar vrij hoog, tussen de 1500 en 2000 meter, maar het sneeuwt op hoogte dan ook wel echt goed. Rond het middaguur meldde Val Thorens bijvoorbeeld al 30 centimeter verse sneeuw sinds de ochtend. En het sneeuwt nog door! Maar, er valt ook veel regen.

Sneeuw op hoogte

Aan de westkant van de Alpen sneeuwt het hard. Vanaf zo’n 1500 meter sneeuwt het vandaag als een gek in de Franse skigebieden. In Val Thorens bijvoorbeeld, maar ook in l’Alpe d’Huez, Tignes, Saint Sorlin, Les Deux Alpes en andere Franse skigebieden. De keerzijde van de hoge sneeuwgrens is dat het op veel plekken ook hard regent. Veelal zijn de dorpen kletsnat, maar sneeuwt het hoger op de berg.

Heerlijke beelden

De foto’s uit de skigebieden laten zien hoe heerlijk wit het is. Het is natuurlijk januari en zo hoort het ook, maar het is wel heel lekker. Dus of er genoeg sneeuw ligt daar voor de voorjaarsvakantie? Het lijkt er wel op! Mits je natuurlijk hoog genoeg zit.

Na sneeuw komt zon

Vandaag sneeuwt het nog lekker en morgenochtend kan er nog een enkele vlok vallen. Daarna klaart het op en krijgt de zon weer vaker de overhand. Van Frankrijk tot Oostenrijk komt de zon door en tijdens het weekend heb je dan ook heerlijk weer in de Alpen. Na het weekend lijkt er weer neerslag aan te komen.

Nieuwsalerts ontvangen?

Schrijf je in