Nieuwsbrief per mail ontvangen

Let op: je moet je aanmelding bevestigen per mail

Deze skigebieden openen vandaag de pistes en liften

© Skiinformatie.nl

Wintersportredacteur

De sneeuwval van deze en afgelopen week zorgt ervoor dat steeds meer skigebieden de pistes en liften openen. Als je zin hebt kun je dus op dit moment in de auto springen en gaan skiën! Diverse skigebieden zijn namelijk al geopend en er komen bijna elke dag meer bij. Benieuwd waar je vanaf vandaag, morgen en dit weekend kunt wintersporten?

Sölden opent vandaag

Vandaag is het zover in Sölden, daar is het vanaf vandaag mogelijk om nog meer kilometers te maken dan afgelopen weken. In Sölden kon je al langere tijd skiën op de gletsjer, maar vanaf vandaag gaan er nog meer liften en pistes open. Er is ook bekendgemaakt dat er in Sölden een gloednieuwe piste is. Dit is de piste 41, welke start bij het bergstation van de Schwarze Schneid en ervoor zorgt dat je de oversteek kunt maken van de Rettenbach Gletscher naar de Tiefenbach Gletscher. Ga jij deze nieuwe piste snel proberen?

Skiseizoen in Ischgl is geopend

Een ander skigebied dat vandaag opent Ischgl. Hier gaan de deuren open van de eerste pistes en liften en dat betekent dat de start van het nieuwe wintersportseizoen wordt gegeven. Het komende skiseizoen wordt in Ischgl echter pas echt ingeluid dit weekend met het Top of the Mountain Concert, dat dit jaar met Sean Paul op de bühne wederom weer een denderend spektakel belooft te worden.

Morgen openen nog meer skigebieden

Een skigebied dat de openingsdatum iets naar voren heeft gehaald dankzij de sneeuwval is Silvretta Montafon. Het reguliere seizoen begint hier op 2 december 2022, maar skiliefhebbers kunnen hier morgen al terecht! Dit weekend kan er dus heerlijk gecruised worden op de Grasjoch Bahn en Hochalpila Bahn. Voor de lunch kun je terecht bij de Gasjoch Hütte.

Meer skigebieden die openen aankomende vrijdag zijn:

Vanaf zaterdag kun je ook hier skiën

Dit weekend openen er nog enkele skigebieden, ook in andere delen van Europa. Het eerste skigebied in Spanje opent, maar ook verschillende skigebieden in Zwitserland, Italië, Frankrijk en Oostenrijk. Vanaf zaterdag kun je onder andere skiën in:

› Start skiseizoen 2022/2023: openingsdata skigebieden

In Gurgl is het seizoen ook geopend

Vorige week starte het seizoen al in Gurgl! De zon kwam tevoorschijn, waardoor het perfect skiweer was op de eerste dag van het skiseizoen. Zo zag het eruit in Gurgl afgelopen week!

message

Tip ons via WhatsApp

Heb je een nieuwstip, foto of video uit een skigebied die we echt niet mogen missen?
Stuur je appje naar +31 6 20 392 508 of scan de QR-code.

Nieuwsalerts ontvangen?

Schrijf je in