Nieuwsbrief per mail ontvangen

Let op: je moet je aanmelding bevestigen per mail

Deze 3-jarige tweeling stond 100 dagen op de piste afgelopen seizoen

Ribbels ski

© Skiinformatie.nl

Wintersportredacteur

De Amerikaanse Aksel en Asher Miller, zijn hoogstwaarschijnlijk de jongste skiërs die 100 dagen in een seizoen geskied hebben. Nadat het gezin Miller vorig seizoen 76 dagen bereikte, werd de lat deze winter iets hoger gelegd. Dat kan ook niet anders met Bode Miller, voormalig wedstrijdskiër, als vader. Het seizoen begon voor het gezin op 28 november en eindigde op 6 april.

Een flinke uitdaging

De tweeling heeft afgelopen skiseizoen samen met hun ouders het meeste geskied in de skigebieden Big Sky en Yellowstone Club, aldus Explore Big Sky. De uitdaging komt voort uit een prestatie van de familie Gorsuch. Hun tweeling skiede 100 dagen in een seizoen op 4-jarige leeftijd. De familie Miller zag dit als een uitdaging voor hun kinderen om het record te verbreken. “Het was vorig jaar dat we het voor het eerst probeerden,” zei Beck (moeder van de tweeling). Helaas werd het doel echter niet gehaald omdat het gezin bij 76 dagen het coronavirus opliep.

De tweeling sleepte elkaar erdoorheen

Bode Miller oppert dat, terugkijkend op het seizoen, de tweeling elkaar goed heeft geholpen om dit doel op jonge leeftijd te bereiken. Als een van hen geen zin had, dan voelde de andere het wel. Omdat beiden het niet leuk vinden om uit elkaar te zijn, werd de piste altijd weer bereikt. “Door op jonge leeftijd te beginnen, zijn ze klaar voor succes in andere dingen in het leven,” aldus Beck. “Ze leren dat ze moeilijke dingen kunnen doen. Ook al is het ongemakkelijk en ook al is het een uitdaging, ze kunnen het.”

Volgende uitdaging is alweer gevonden

Nu de tweeling straks vastzit aan een schoolschema en niet meer elke dag kan skiën, zien de Millers de volgende uitdaging bij het zusje van Aksel en Asher. De 1-jarige Scarlett zou zomaar de volgende in de rij kunnen zijn die deze prestatie als jongste skiester verbreekt.

Nieuwsalerts ontvangen?

Schrijf je in