Nieuwsalert per mail ontvangen

De winter is terug in Oostenrijk met verse sneeuw

Wintersportredacteur

In veel skigebieden is de zon gisteren nog het grootste gedeelte van de dag aanwezig geweest. Toch zag je in de loop van de dag dat de sneeuwlucht de overhand nam. In de verte kwam deze langzaam dichterbij en rond 17.00 uur resulteerde dit in de eerste kleine sneeuwvlokken die een uur later groter en groter werden. Bij het wakker worden was het vandaag dan ook weer een prachtige winterse wereld. Er is op verschillende plekken in Oostenrijk zeker 15 tot 20 cm verse sneeuw gevallen!

De afgelopen weken is het in Oostenrijk relatief warm geweest, waardoor de bomen weer groen zijn geworden en de sneeuw op de daken gesmolten is. Uiteraard is er dit seizoen genoeg sneeuw gevallen, waardoor de piste-kwaliteit nog prima is. Toch merk je in de loop van de dag dat het zwaarder wordt. Grote hopen sneeuw zorgen in veel Oostenrijkse skigebieden voor zware omstandigheden rond het middaguur. De verse sneeuw kwam dan ook als geroepen, want Oostenrijk is weer veranderd in een prachtige winterse wereld. Heerlijk!

In Katschberg rond 16.00 uur nam de sneeuwlucht de overhand

Temperatuursdaling

Terwijl de temperatuur rond 12.00 uur nog ruim boven het vriespunt lag, zag je dit gedurende de dag veranderen. De harde wind zorgde ervoor dat op de hoge bergtoppen veel liften gesloten moesten worden. Gelukkig ging deze wind rond 16.00 uur liggen en maakte de temperatuur een flinke keldering. Dit in combinatie met de kans op neerslag, zorgde voor het magische witte goud.

Foto-update

Veel skigebieden in de Alpen zijn weer omgetoverd tot winterwonderland. Bekijk hier een foto-update met live-beelden en webcamfoto’s van vandaag.

Katschberg

Wil jij ook graag ontdekken hoe leuk wintersportbestemming Katschberg is? Bekijk hier het aanbod!

SkiWelt Wilder Kaiser – Brixental

Beleef een zorgeloze tijd in een van de grootste en modernste skigebieden ter wereld! Dit skigebied vervult de wensen van iedere wintersporter. Bekijk meer informatie!

Flachau

Deze foto is gemaakt door Merel uit Flachau

Deze foto is gemaakt door Merel uit Flachau

Gerlos

Deze foto is gemaakt door Maurice uit Gerlos

Zin in een last-minute wintersport naar Gerlos? Bekijk hier aantrekkelijke deals!

Skicircus Saalbach Hinterglemm Leogang Fieberbrunn

Zauchensee

Ben jij op wintersport en heb je mooie sneeuwbeelden? Deel ze met ons!

Nieuwsalerts ontvangen?

Schrijf je in