Nieuwsalert per mail ontvangen

Dé topsportevenementen in 2017 waar je deze winter bij moet zijn

© Innsbruck Tourismus, Foto: Tommy Bause

Elk jaar weer worden in Tirol veel sportevenementen op het hoogste niveau gehouden. Denk bijvoorbeeld aan de World Cup opening die onlangs is gehouden in Sölden. Een prachtig evenement om te volgen via de tv, maar nog veel mooier als je er live bij bent. Het is immers meer dan een race alleen, het is een gevoel. Ook deze winter worden weer enkele topevents gehouden. Dit zijn onze persoonlijke toppers.

1. Het Vierschansentoernooi Bergisel in Innsbruck

De reden dat de Vierschansentoernooi in ons rijtje terechtkomt is vanwege ons ongelofelijke respect voor de deelnemers. Als je de film Eddie the Eagle hebt gezien weet je daarom dat is. Het schansspringen is waarschijnlijk de meest risicovolle sport in het skiën en daarom moet je dit eens in je leven van dichtbij gezien hebben. De Bergiselschans zelf is trouwens ook een bezienswaardigheid. De schans is in 2002 vernieuwd en heeft een uniek uiterlijk gekregen. Een sfeerimpressie vind je hieronder. Hoe geweldig is het om tussen duizenden jubelende Oostenrijkers te staan?

Data: 3 en 4 januari 2017

2. De Hahnenkammrennen in Kitzbühel

Nu we toch bij de jubelende Oostenrijkers aan zijn gekomen, daarvan vind je er ook in Kitzbühel genoeg. Niet alleen voor de sporters, maar ook voor het publiek, zijn de Hahnenkammrennen hét moment om je passie voor het skiën te tonen. Massaal reizen de skifans af naar het dorpje in Tirol om hun favorieten aan te moedigen. De sfeer is fantastisch en heeft wel wat weg van Koningsdag in Nederland. Je hoort er pas bij als je vlaggetjes op je wangen hebt.

Data: 20-22 januari 2017

hahnenkammrennenKitzbuhel Hahnenkamm-Rennen

3. Air+Style in Innsbruck

Van Kitzbühel terug naar Innsbruk, want dat is waar je de volgende twee topevenementen vindt. Ook dit evenement heeft veel met vliegen te maken. Dit keer niet zo ver mogelijk, maar zo mooi mogelijk. Het Air+Style festival is hét snowboard en muziekfestival van Europa en daarbuiten. Twee dagen lang staat Innsbruck in het teken van de beste snowboardtrucs en knallende muziek. De echte liefhebbers kunnen voor het festival ook naar Los Angeles en Peking, want zelfs daar wordt het festival gehouden. Krijg jij al zin als je de video ziet?

Data: 3 en 4 februari 2017

https://youtu.be/PFk4ITZDSCg

4. WK Rodelen in Innsbruck

We vinden dat ook de wat minder populaire wintersporten meer aandacht verdienen, want die zijn minstens net zo tof om te aanschouwen. In de rodelsport worden snelheden van meer dan 155 km/u behaald en dat is niet niks als je maar enkele centimeters boven de grond over het ijs glijdt. Dit jaar heeft Innsbruck het WK rodelen binnengehaald en dat is voor ons Nederlanders goed te bereiken, want er gaan dagelijks vluchten naar de stad.

Data: 26 t/m 29 januari 2017

5. Swatch Freeride World Tour in Fieberbrunn

De laatste in ons rijtje is een must-see voor de freeriders onder ons. Net als vorig jaar doet de Freeride World Tour Fieberbrunn aan. Hier kun je de beste freeriders ter wereld van hellingen zien afkomen die voor een normaal mens onbegaanbaar zijn. Om de wedstrijd heen worden uiteraard ook nog vette activiteiten georganiseerd. Wat misschien leuk om te weten is, is dat ook Nederlandse freeskiër Paul de Groot zijn pijler richt op deelname in de Freeride World Tour. Dit is dus een sport waar ook Nederlanders aan deel kunnen nemen.

Datum: 4 maart 2017

Nog meer topevenementen

Dat waren ze dan, onze persoonlijke favorieten. Maar er zijn nog meer evenementen die zeker je aandacht verdienen. Tirol heeft er ook tien op een rijtje gezet die zeker het bekijken waard zijn. Kijk hier voor die events.

Nieuwsalerts ontvangen?

Schrijf je in