Nieuwsalert per mail ontvangen

De Skibrogue: ski, schoen en binding in 1

Nieuwe ontwikkelingen sieren de skisport. Elk jaar komen ontwikkelaars uit de skibranche met talloze verbeteringen en veranderingen om het skiërs nog gemakkelijker of comfortabeler te maken. Beugels om je ski’s aan elkaar te klikken, speciale karretjes om je ski’s te dragen, bedenk het maar of het is er. Soms springt er een idee uit dat zo briljant, vreemd of nutteloos is. De SkiBrogue springt er zeker uit. 

De bedenker van de SkiBrogue stoort zich aan twee zaken tijdens het skiën en denkt hiervoor de oplossing te hebben. Het eerste probleem is in zijn ogen het ontbrekende comfort in de skischoenen. Sportschoenen horen stijl te hebben en in vergelijking met andere sportschoenen hebben skischoenen dat niet. Ten tweede vindt hij het lopen met skimateriaal naar de piste uitermate vervelend en wenst hij dit niemand toe. De gevorderde skiër heeft zich bij deze punten al lang neergelegd, maar misschien is er echt een oplossing?

Het nieuwe product is een totaalconcept: een combinatie van een skischoen, binding en ski. Ja, het klinkt nu al vreemd. Het werkt als volgt. De basis ervan is een comfortabele, van leer gemaakte schoen. Hieronder is een inklapbare ski gemonteerd waarop je relaxt kunt lopen naar de piste. Kom je daar aan, dan klap je met één beweging de ski uit en stap je in de lift.

Handen omhoog als je denkt dat dit plan gaat slagen…. Geen handen? Dat dacht ik al. De bedenker, Michael Wallis, is wel overtuigd van zijn product, zoals je in het onderstaande filmpje kunt zien. Misschien zien wij het verkeerd en is het dragen van ervan meer dan een goede gespreksopening in de après-ski. Wallis zoekt nog investeerders.

Ken jij skigebied Engelberg al in Zwitserland?

Wij bezochten het skigebied!
24 uur in ...

Nieuw! Alpentour
24 uur in ...

Bekijk het nu op
YouTube

Nieuwsalerts ontvangen?

Schrijf je in