Nieuwsalert per mail ontvangen

© Tirol Werbung - Sebastian Schels

De 3 belangrijkste evenementen in Tirol

Wintersportredacteur

Het wintersportseizoen staat weer te beginnen. De meeste Nederlanders denken aan bestemmingen in Tirol, wanneer ze aan wintersport beginnen. Dit is ook wel logisch, want in deze deelstaat liggen de meeste wintersportbestemmingen van Oostenrijk. Er vinden hier dan ook jaarlijks veel evenementen plaats. Wij hebben de belangrijkste evenementen voor jullie op een rijtje gezet.

79e Hahnenkamm-Rennen

Kitzbühel, 21-01-2019 – 27-01-2019

Dit seizoen worden de Hahnenkamm-Rennen alweer voor de 79ekeer georganiseerd op de beroemde Streif. Ieder jaar weer zijn de wedstrijden op de Streif het hoogtepunt van de wereldkampioenschappen. Duizenden bezoekers reizen naar Kitzbühel af om de beste skiërs van de wereld tegen elkaar te zien strijden.  Van 21 januari tot 27 januari 2019 staan er verschillende races op het programma op de Hahnenkamm. Op maandag strijden Europese skiërs op de Streif om de Europa Cup, de junioren zijn op woensdag aan de beurt op de Ganslernhang en op vrijdag start de World Cup met de Super-G. Zaterdag staat dan in het teken van de Hahnenkamm afdaling. De beste skiërs dalen met snelheden van 140 kilometer per uur hellingen tot 85 procent af en sprongen tot 80 meter zijn eerder regel dan uitzondering. Op zondag zijn de slalomskiërs aan de beurt, zij strijden op de Ganslernhang.

Tickets variëren tussen €20,- en €30,-.

Alle informatie over de Hahnenkamm-Rennen vind je op: www.visittirol.nl/e-hahnenkamm-rennen

Plaats: Kitzbühel © Tirol Werbung – Jens Schwarz

FIS WK Noordse Combinatie WK 2019

Seefeld in Tirol, 19-02-2019 – 03-03-2019

Tot grote vreugde van de Olympische regio Seefeld mogen zij de 52eeditie van de Wereldkampioenschappen Noordse Combinatie organiseren. De beste skispringers, crosscountry skiërs en combinatie skiërs komen eind februari naar de gemeente die het evenement voor de tweede keer organiseert. Dankzij de grote sneeuwzekerheid en goede bereikbaarheid vanaf Innsbruck en München heeft de FIS voor Seefeld gekozen. De regio, die veel affiniteit heeft met de Noordse Combinatie, heeft reeds drie keer opgetreden als gastregio voor de Noordse Combinatie wedstrijden op de Olympische Spelen.

Tickets voor dit evenement variëren tussen de €10,- en €60,-.

Voor alle informatie over de FIS WK Noordse Combinatie kijk je op: www.visittirol.nl/e-fis-noordse-combinatie-ski-wk-2019

Plaats: Seefeld i.T. © Tirol Werbung – Sebastian Schels

Top of the Mountain Closing Concert

Ischgl, 30-04-2019

Afgelopen jaren werd het winterseizoen van Ischgl afgesloten met een grote artiest. Dat is dit seizoen niet anders. Tijdens het Top of the Mountain Closing Concert komt de soul-, funk- en rockmeester Lenny Kravitz optreden. Vanaf 13:00 uur galmt het muzikale talent van de zanger over de bergtoppen van de Silvretta Arena. Zoals altijd vindt het openluchtconcert plaats op de Idalp in het hart van het skigebied. Toegang tot het concert is inbegrepen bij een dagskipas van € 115,-, een tweedaagse skipas van € 135 ,- en in een driedaagse skipas van € 149,- euro.

Kijk voor alle informatie over het Top of the Mountain Concert op: www.visittirol.nl/e-top-of-the-mountain-closing-concert-ischgl

Kerstmarkten in Tirol

In de aanloop richting kerst heeft bijna elk dorp in Tirol zijn eigen kerstmarkt. Maar sommigen zijn wel heel bijzonder. Tijdens de kerstmarkt in Achensee kun je bijvoorbeeld drijvend op het water genieten van de kerstmarkt. Tijdens de boottocht kom je langs alle romantisch verlichte bruggen.

De kerstmarkt in Hall vindt plaats in het middeleeuwse centrum. Dit centrum licht gezellig op van de kerstverlichting, waardoor de hele stad in een dromerige sfeer hangt. De kerstmarkt wordt verlicht door speciale lichteffecten en een digitale advent kalender wordt geprojecteerd op de muren van de middeleeuwse gebouwen.

Voor een kerstmarkt in de Tiroler bergen reis je af naar Innsbruck. Hier worden niet één, maar zes kerstmarkten georganiseerd. De hele stad staat in het teken van kerst. Iedere markt heeft een eigen karakter en draagt een ander thema.

Kijk voor informatie over alle kerstmarkten op: www.visittirol.nl/kerstmarkten

Plaats: Innsbruck © Tirol Werbung – Lisa Hîrterer

 

Nieuwsalerts ontvangen?

Schrijf je in