Coronamaatregelen Val Thorens winter 2020/2021

Belangrijk: deze pagina wordt niet meer ge-update. Voor het actuele nieuws over het coronavirus verwijzen we je door naar ons liveblog. Alle algemene regels per land kun je hier bekijken.

Val Thorens is het hoogste wintersportdorp van Europa en daardoor bijzonder sneeuwzeker. Het is dan ook niet gek dat dit dorp favoriet is bij veel wintersporters. Dit jaar zal je wintersport hier helaas wel anders zijn dan normaal. Tijdens je vakantiemoet je rekening houden met speciale maatregelen en veiligheidsregels tegen het coronavirus. Een overzicht van de coronamaatregelen in Val Thorens vind je op deze pagina.

Algemene coronamaatregelen in Frankrijk

Alle Franse skigebieden hanteren dezelfde coronamaatregelen, Val Thorens is daar geen uitzondering op. Een overzicht van deze maatregelen lees je door te klikken op onderstaande button of door ze te bekijken op de infographic. Wel heeft het dorp ook een aantal extra eigen maatregelen getroffen. Die vind je verderop deze pagina.

© France Montagnes

Coronamaatregelen Val Thorens

Tijdens de winter van 2020/2021 moet je rekening houden met speciale coronamaatregelen in Val Thorens. Naast bovengenoemde coronaregels heeft het skigebied ook eigen maatregelen getroffen. We hebben ze voor je op een rijtje gezet.

Mond- en neusbescherming

  • Mond- en neusbescherming is verplicht voor iedereen vanaf 11 jaar. Onder andere in skiliften, skibussen en liftstations, in alle gesloten openbare ruimtes, in restaurants (behalve aan tafel) en bij bushaltes.
  • Val Thorens heeft zelf een multifunctionele buff ontwikkeld. Deze houdt je niet alleen warm, maar is ook een gecertificeerd COVID-19 masker. De stof van de buff is ontwikkeld om te voldoen aan de drie-micron-partikelfilter en is getest door de DGA (Direction Générale de l’Armement). De buff valt onder de categorie 2: een masker voor groot publiek getest na 50 wasbeurten. Kosten: € 15,- per stuk. Of voor € 12,- in de voorverkoop.

Aangepaste annuleringsvoorwaarden

  • Alle etablissementen in Val Thorens bieden aangepaste annuleringsvoorwaarden en een flexibele services. Zo kun je bijvoorbeeld op de dag voor je skiles nog tot 19.00 uur annuleren en worden alle gekochte skipassen die niet kunnen worden gebruikt door de annulering, integraal terugbetaald. 

Après-ski

  • Geen après-ski zoals je gewend bent. Dansen is niet mogelijk, maar dit betekent niet dat je na het skiën geen gezellige tijd kunt beleven. Op veel plaatsen kun je genieten van een rustige ‘lounge-ervaring’. Hier kun je even helemaal ontspannen met een drankje, maar wel op gepaste afstand.
  • Mond- en neusbescherming is verplicht als je niet aan tafel zit.

Clean United-label

Diverse Franse skigebieden hebben zich aangesloten bij een bepaald label dat bezoekers garandeert dat de veiligheidsmaatregelen ook echt worden nageleefd. Val Thorens is aangesloten bij het Clean United-label. Dit label is niet alleen in het leven geroepen voor sanitaire protocollen, maar ook voor maatregelen om het virus te bestrijden. Iedereen die Val Thorens bezoekt, is automatisch ambassadeur van dit label. Je hebt dus ook een eigen verantwoordelijkheid. Alle maatregelen die een skigebied vanuit dit label moet treffen, kun je hier bekijken.

* Wij zijn niet verantwoordelijk voor eventuele wijzigingen in de bovenstaande lijst. Raadpleeg voor je vakantie altijd de website van het skigebied waar je naartoe gaat en neem daarnaast de regels in acht die door de Franse overheid zijn opgesteld. Bekijk hier het reisadvies.

Wintersport in Val Thorens

Val Thorens ligt op 2300 meter hoogte, aan het einde van de Belleville vallei. Met die hoogte mag ValTho zichzelf het hoogste wintersportdorp van Europa noemen. Het maakt niet uit of je hier vroeg of laat in het seizoen op de latten staat, aan sneeuw geen gebrek. Je kunt hier dan ook van eind november tot begin mei op de latten staan. Val Thorens is autovrij. Bij aankomst kun je uitladen, maar daarna heeft ook de auto de hele week vakantie. Zo’n beetje alles is op loopafstand en de meeste accommodaties liggen aan de piste.

Rondom Val Thorens vind je zo’n 150 km aan pistes, maar daar houdt het niet bij op. Het dorp is namelijk onderdeel van het giga grote Les Trois Vallées. Met ruim 600 km aan pistes behoort dit skigebied tot de grootste van Europa en de wereld. Elke dag kun je prachtige tochten skiën en er zijn genoeg fijne pistes voor wintersporters van alle niveaus. Knorrende maag van al dat skiën? Er zijn genoeg fijne berghutten waar je even kunt pauzeren.

>>> Wintersport in Frankrijk in 2021

Nieuwsalerts ontvangen?

Schrijf je in